Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
IZDVOJENO
Ekonomska škola: Zašto se odugovlači s procedurom za izbor novog ravnatelja?

Ekonomska škola:
Zašto se odugovlači s procedurom za izbor novog ravnatelja?

Odgovor na pitanje kad će se sastati Vijeće roditelja zasad nitko ne može ponuditi.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (1)

Nakon sjednica Skupa radnika i Nastavničkog vijeća, čiji su članovi za novog ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku podržali kandidata Igora Friedricha, procedura izbora za čelnu osobu škole zapela je na Vijeću roditelja. Njega, naime, prema statutu saziva v.d. ravnateljica Diana Vodanović koja se, kako saznajemo, zadnja tri dana nije pojavila na poslu.
– V.d. ravnateljica Diana Vodanović posljednja je tri radna dana odsutna s posla, a nadležnim službama nisu dostavljene doznake o bolovanju ili pak korištenju godišnjeg odmora. Na oglasnoj ploči nema obavijesti o sazivanju Vijeća roditelja, usprkos naputku župana Gorana Pauka kako procedura mora ići neometano i ekspeditivno – kažu nam naši izvori u Ekonomskoj školi.
Glas Vijeća roditelja je presudan u izbornoj utrci za ravnatelja i nastavnici apeliraju na članove Vijeća da uvaže glas zbornice kako bi se ova neizdrživa situacija u Ekonomskoj školi riješila “na dobrobit učenika i izmrcvarenih nastavnika”. Ističu i da su zahvalni svim roditeljima i učenicima na hrabroj podršci proteklih mjeseci u borbi da se Ekonomskoj školi vrati nekadašnji ugled, a nastavnicima i tehničko–administrativnom osoblju – dostojanstvo, pravo na rad u normalnim uvjetima – bez zastrašivanja, prijetnji i stresa.
– Pojedini članovi Vijeća roditelja se žale razrednicima kako ih v.d. ravnateljica Vodanović uznemiruje telefonskim pozivima, tražeći da njoj dadu svoj glas. Poznato, iritantno i – dosadno – tvrde nastavnici.
V.d. ravnateljica Diana Vodanović novinarima TRIS-a, prema vlastitoj želji, već neko vrijeme odbija dati izjavu, pa smo tako uskraćeni i za komentar ovih navoda. Isto tako, do predsjednika Vijeća roditelja Darka Smolića tijekom jutra se telefonski nije moglo doći.
– Svojim ponašanjem v.d. ravnatelja Vodanović opstruira i funkcioniranje europskih projekata u našoj školi – nastavljaju nastavnici. – U ovom trenutku ne postoji odgovorna osoba koja može potpisati dokumente i ovlastiti nastavnike koji vode učenike u inozemstvo za tri tjedna, a niti rezervirati avionske karte koje su svakim danom sve skuplje.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI