Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
SCENA
Diskodelija u Kuglani

Diskodelija u Kuglani:
Čvrsto, bučno i melodiozno

Diskodelija u Kuglani

Službena premijera spota ‘Alija’ i koncertna prezentacija albuma ‘U vremenu’.

Diskodelija u Kuglani

Diskodelija u Kuglani

Grupa Diskodelija, ozbiljni i jedini predstavnici šibenskog post-rocka, koji ne bježe ni od psihodelije i retro-gothic zvuka, sinoć su u klubu Kuglana promovirali svoj prvi album „U vremenu“. Čvrst, bučan i diskretno melodiozan uradak u koncertnom je obličju dobio još intenzivniju nijansu, a publika, njih oko dvjestotinjak, čula je i neke nove stvari.
Okosnicu benda čine bas i bubanj. Marko Vuletin, ujedno i pjevač, voli prodrmati sve četiri žice basa odjednom, onako kako je to Lemmy Kilmister prakticirao prije gotovo 40 godina, a Rade Kristić, ujedno i novinar, s razjapljenim ustima i litrama znoja, vadi dušu bubnju u svakoj novoj pjesmi. Ivo Grubišić samozatajni je gitarist, koji drži kičmu uspravnom cjelokupnoj zvučnoj slici benda, dok ono što je izlazilo iz klavijatura Magdalene Bašljan sinoć, nažalost, nije baš izlazilo i iz pojačala.
Diskodelija je u Kuglani, u nešto više od sat vremena, još jednom dala naslutiti da u skloništu ispod nekadašnje Robne kuće nastaje bend koji bi uskoro, i na regionalnoj razini, mogao biti važan dio mozaika u nabujaloj i sve vidljivijoj alternativnoj sceni.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI