Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Brkić umjesto bolesnog Karamarka: ‘Dok god su u Savskoj, branitelji će imati potporu HDZ-a’

Brkić umjesto bolesnog Karamarka:
‘Dok god su u Savskoj, branitelji će imati potporu HDZ-a’

Knin - 25. obljetnica HDZ-a (Foto H. Pavić)  (7)

Kninu je večeras svečano obilježena 25. obljetnica HDZ-a grada Knina i općine Kijevo. Stranačke kolege u prepunoj sportskoj dvorani nije pozdravio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Ispričao se zdravstvenim problemima, te je ‘Hrvatice i Hrvate, stranačke prijateljice i prijatelje, drage koalicijske partnere i drage predstavnike katoličke crkve’ pozdravio i obratio im se, kako je najavljen, ‘čovjek o čijoj važnosti možda najbolje govori strah naših protivnika kada spominju njegovo ime’ – glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

On je skupu prenio ‘čestitke i iskrene pozdrave predsjednika najveće stranke u povijesti hrvatskog naroda’. – Hvala dragom Bogu, zahvaljujući velikoj viziji najvećeg Hrvata u povijesti hrvatskog naroda, našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zahvaljujući vama utemeljiteljima, prije 25 godina stvorena je Hrvatska demokratska zajednica – započeo je Brkić i pobrao ovacije okupljenih. Glavni tajnik tijekom 12-minutnog obraćanja je više puta zahvale upućivao hrvatskim braniteljima, a posebno šatorašima. – S ovog mjesta posebno pozdravljam hrvatske branitelje u Savskoj 66. Dok su god tamo, imat će potporu HDZ-a, jer oni se tamo bore za dostojanstvo svojih prijatelja, za dostojanstvo Domovinskog rata, za dostojanstvo stradalnika Domovinskog rata. Pozivam aktualnu vlast da uspostavi dijalog, da napokon počne komunicirati s hrvatskim braniteljima, jer oni su tamo jer ne postoji taj dijalog. Ne postoji iskrena komunikacija i daj Bože da što prije odu, da napokon Hrvatska demokratska zajednica preuzme vodstvo u hrvatskoj državi i da hrvatski branitelji imaju iskrenog partnera i sugovornika u novoj hrvatskoj vladi predvođenoj Tomislavom Karamarkom kao premijerom – rekao je Brkić.

Knin - 25. obljetnica HDZ-a (Foto H. Pavić)  (6)

 

Isticao je sve pobjede HDZ-a, koje su okrunjene pobjedom stranačke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima. 

– Nakon 15 godina mraka na Pantovčaku napokon je na Pantovčak došla osoba koja je domoljub, koja voli svoju zemlju i svoj narod, koja je potekla iz redova HDZ-a. Napokon na Pantovčaku imamo predsjednicu koja kad svira himna drži ruku na srcu i koja će uvijek skrbiti za svoj narod – rekao je Brkić.
Ustvrdio je da je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima spreman za parlamentarne izbore kad god oni bili. – Pozivam Kukuriku koaliciju i ovaj put da što prije prekinu agoniju hrvatskog naroda, da što prije raspišu izbore kako bi Hrvatska što prije mogla krenuti u pozitivnom smjeru – rekao je.

Knin - 25. obljetnica HDZ-a (Foto H. Pavić)  (9)
 

Kritizirao je i devijacije u svojoj stranci i pozvao dužnosnike HDZ-a ‘da se više nikad ne usude biti bahati, arogantni i prepotentni, da se više nikad ne usude odnaroditi od čovjeka i od svoga naroda, jer te su devijacije u prošlosti dovele do toga da je HDZ gubio izbore’.
–  Kad smo god bili uz svoj narod, kad smo slušali bilo svog naroda, kad smo disali plućima svog naroda, kad smo slušali što naš narod ima za reći, uvijek je HDZ bio u poziciji da upravlja i da preuzima odgovornost za upravljanje državom. Kad nismo bili na razini zadaće, pobjeđivali smo sami sebe. Pozivam vas zato stranački dužnosnici, da slušate, da budete ponizni, da budete skromni i da služite svom narodu. Nismo pozvani da vladamo, nismo pozvani da pokoravamo, nismo pozvani da se odnarodimo i da nemamo doticaj sa svojiom narodom – zavapio je Brkić i onima koji misle drugačije poručio da odu iz stranke.
– Svi oni koji nose dres HDZ-a i svi koji misle da će u dresu HDZ-a riješiti svoje egzistencijalne probleme i statuse i probleme sebe i svojih obitelji, bolje da sami odu iz HDZ-a jer za njih više nema mjesta ovdje – rekao je Brkić.

Knin - 25. obljetnica HDZ-a (Foto H. Pavić)  (11)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI