Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
POLITIKA
Dodanašnji ravnatelj JU NP Kornati (Foto Tris/H. Pavić)

Bobinac razriješen, slijedi imenovanje v.d.-a

Dodanašnji ravnatelj JU NP Kornati (Foto Tris/H. Pavić)
Dodanašnji ravnatelj JU NP Kornati (Foto Tris/H. Pavić)

Dodanašnji ravnatelj JU NP Kornati (Foto Tris/H. Pavić)

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas je razriješio dužnosti ravnatelja Javne ustanove „Nacionalni park Kornati“ Roberta Bobinca koji je prošli tjedan podnio je ostavku iz osobnih razloga.

O razrješenju Bobinca očitovala se na novinski upit danas glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirore Dijana Sušec, koja je u priopćenju prenijela stav ministra, ali i razriješenog ravnatelja:

„Zahvaljujem ministru Zmajloviću na ukazanom povjerenju i uspješnoj suradnji kroz koju su tijekom posljednje dvije godine u parku realizirani i pokrenuti projekti s ciljem podizanja turističkog potencijala parka i razvoja na dobrobit lokalnog stanovništva. Među njima i najznačajniji, projekt uređenja posjetiteljskog centra Vrulje vrijedan 3,6 milijuna kuna. Vjerujem da smo dosadašnjim aktivnostima stvorili dobre temelje za kvalitetan nastavak upravljanja parkom“ – rekao je Bobinac.


Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović istaknuo je da je prioritet Ministarstva stavljanje svih parkova, pa tako i Nacionalnog parka Kornati, u funkciju održivog razvoja.

„To znači otvaranje parkova lokalnom stanovništvu i ulaganja u infrastrukturne projekte kojima ćemo omogućiti da parkovi postanu poluge razvoja krajeva u kojima se nalaze. To će morati nastaviti i novi ravnatelj koji će se birati nakon raspisivanja i provedbe javnog natječaja“ – istaknuo je ministar Zmajlović. 

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode do provedbe natječaja i izbora novog ravnatelja, imenovat će vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove „Nacionalni park Kornati“.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI