Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
POLITIKA
Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

“Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti”:
Izbore odmah! Bandića za premijera!

Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)
Milan Bandić na predizbornom plakatu

Milan Bandić na predizbornom plakatu

Napokon su Zagreb i Hrvatska u punom suglasju! Anarhična, gotovo šizofrena situacija koja je zavladala glavnim gradom otkako je njegov gradonačelnik, Milan Bandić, završio u Remetincu, na sliku je i priliku stanja u  državi . Nakon Branimira Glavaša koji je, kao osuđenik za ratni zločin, iz mostarskog zatvora upravljao HDSSB-om i Slavonijom kao svojim lenom, nakon ponovnog izbora Andre Vlahušića za dubrovačkog gradonačelnika iako je osuđen zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, što ne bi i Bandić vladao Zagrebom iz zatvorske ćelije?! Pa i stranku osnivao iza rešetaka. Poput hrvatskog Al Caponea…To je nama naša  „širokopojasna interpretacija zakona“ i demokracije dala. Ta zašto bismo u svemu imitirali druge?!  Naša je političko-pravosudna sizofrenija ipak jedinstvena i treba je njegovati, da se nacionalni folklor ne izgubi…

Milan Bandić, optužen i pritvoren u „aferi Agram“ u listopadu 2014., zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza, poticanja na zloupotrebu položaja ,  per fin, i zbog pokušaja utjecanja na svjedoka ( Vida Demarin), krivotvorenja isprava i spriječavanja dokazivanja, u najboljoj maniri političkog uznika, žrtve montiranog procesa, iz Remetinca  vodi i Zagreb i nesmiljenu kampanju za skore parlamentarne izbore. Digao je na noge perjanice „slobodnomisleće“ Hrvatske, „langove, hodake, lustige…“, koji u redu stoje kako bi stavili potpis na peticiju za oslobođenje pravednika i sveca Bandića.  Žrtve političkog progona…

Najveći grijeh Sandre Švaljek- uspjeh!

A dok njegovi štovatelji vode bitku za „pravdu i istinu“, Milan Bandić nezadovoljan svojom opunomoćenom zamjenicom Sandrom Švaljek, jer je, avaj,  vrlo uspješno, smireno i funkcionalno upravljala Gradom, oko čega bezmalo postoji konsenzus u Zagrebu, otkazuje joj povjerenje i„vjerodajnice“ predaje drugoj zamjenici, Vesni Kusin. Njaveći grijeh Švaljekove je što je svojim radom, bez pompe, populističkih predstava i  podaničkog klanjanja pritvoreniku Bandiću, dokazala da Zagreb može funkcionirati i bez neprikosnovenog Miće. A tko to kaže, kleveće i laže. Zato je Sandra Švaljek morala otići. Da bi došla lojalnija i nesamostalnija, poslušnija Vesna Kusin. Nije važno što je dobro za Grad. Bitno je što je dobro za Bandića. A on sjenu ne podnosi. Ni neposluh. Ni tuđu popularnost. Osobito ne onih kojima je sam dao priliku. Ne za uspjeh i slavu, nego tek za nužnu tranziciju do njegova povratka…Mada nitko ne zna kad će to biti.

– Zalagala sam se za stabilnost i funkcioniranje gradskih službi i Holdinga. Rukovodila se primjerima najbolje prakse u vođenju gradova, vjerujući da to Zagrepčani očekuju i da su tome dali podršku na lokalnim izborima na kojima sam se kandidirala za dužnost zamjenice gradonačelnika,  želeći da znanjem i iskustvom pridonesem stvaranju moderne, stručne i poštene Gradske uprave- kazala je Švaljek u odlasku, impresionirana scenarijem njezina odstrela.

Kusin, poslušna “druga Bandićeva violina”

Vesna Kusin, iako tek „druga Bandićeva violina“, spremno je prihvatila sudjelovati u toj groteski, pa dokle traje da traje. Na uzmak je uvijek spremna, dočim to gazda iz Remetinca zatraži. Začudo, takav je položaj nimalo ne ponižava niti vrijeđa. Ne smeta joj ni što je saučesnica u besprizornoj eliminaciji kolegice koja je posao obavljala iznimno korektno i na dobro Grada.

Od Kusin se nema što očekivati. Tek privrženost Bandiću i njegovim interesima i ciljevima. A pritvoreni gradonačelnik cilja visoko. Osnovao je stranku. Po modelu „ime je znak“. Pa se zove „Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti“. Poznato je da je sva životna filozofija jedinstvenog Miće- delanje. U slavu rada i dobrobit Grada, pogotovo ako donosi osobnu korist. A zagrebački gradonačelnik je svoj rad, svoje besprimjerno delanje in continuo, od jutra do večeri, okrunio brojnim stečevinama. Od nekretnina do pokretnina. Bilo je to zapravo stjecanje za opće dobro. Samo to ljudi ne razumiju. Bandić je skupljao i umjetnine, ali za račun Zaklade za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti. Samo slučajno ih je čuvao u svojoj vikendici. Gdje su bile na sigurnom.

Bandić kao Glavaš, zatvorski dirigent

Na sigurno je „igrao“ i Marijan Hanžeković, Bandićev odvjetnik, kada je brzopotezno osigurao 15 milijuna kuna jamčevine za svoga branjenika da bi mu omogućio izlazak na slobodu. Gdje je neponovljivi „Mićo nacionale“ trenutno prekršio uvjete jamstva i, navodnim, pritiskom na svjedoka pojačao državni proračun za Hanžekovićevih 15 milijuna! I produžio svoj uznički status. Što ga čini nevjerojatno velikom žrtvom političkog progona. Radi čega je odlučio osnovati stranku i nastaviti političku bitku i iza rešetaka. Legitimnu. Institucionalnu. Demokratsku. Njegova će „365-stranka“, kao moćna politička snaga, samostalno na izbore. Očekuje bar pet mandata u Saboru. Nema više Vlade bez njegovih pouzdanika. Hoće li u Sabor, uz mandate, donijeti i svoje  specifične običaje? Možda namjerava poput Glavaša iz zatvora dirigirati svojom „zastupničkom ekipom“, a tko ga zna, možda i Vladom, ili bar kojim njezinim resorom. U Hrvatskoj su zatvorenici na cijeni. Još od Tuđmanova doba.

Sad kad su se Zagreb i Hrvatska ujedinili u demonstraciji pravosudno-političke farse, možda bi Milan Bandić bio najbolji kandidat i za premijera. Po mogućnosti u odsustvu. Do okončanja postupka, ili do kraja eventualnog izdržavanja kazne. Nešto slično ingenioznom zakonskom rješenju o gradonačelniku kojemu je zabranjeno obnašanje dužnosti. Ipak je riječ o Bandiću. Jednom i jedinom koji nam iz Remetinca otkriva kamo su nas „sebične, neodgovorne i nesposobne elite dovele“. Hrvatska je, kaže, na koljenima, kao i njezino gospodarstvo. „Te neodgovorne i nesposobne politike mogu raditi što hoće, ali ne mogu raditi dokle hoće“,  zatvorski je sofizam koji sugerira Bandić odlučan  „služenjem, kompetentnošću i predanim radom“ stati na kraj „cinizmu, sebičnosti i taštini“ koje vladaju zemljom. Ma što se mislimo, što čekamo? Izbori odmah! Bandića za premijera!

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI