Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
SCENA
2. Split spot festival: ‘Dalmacija je idealno mjesto za snimanje spotova!’

2. Split spot festival:
‘Dalmacija je idealno mjesto za snimanje spotova!’

Drugo izdanje SSF-a, jedinog festivala glazbenih spotova u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, održat će se 29. i 30. svibnja u gradu pod Marjanom.

SSF2015_logo02

Središnje mjesto ovog dvodnevnog susreta redatelja, glazbenika, predstavnika medija, filmske industrije i publike bit će tvrđava Gripe u Splitu gdje će se prikazati najbolji spotovi snimljeni protekle godine. Festival će u odnosu na prvo izdanje trajati dan duže, a više je i kategorija. Tako će uz dosadašnje ‘Najbolji spot’, ‘Nagrada debitantu’ i ‘Nagrada publike’, biti dodijeljene statue u kategorijama ‘Najbolja režija’, ‘Najbolja montaža’, ‘Najbolja fotografija’ i ‘Najbolja animacija’.
U dva festivalska dana bit će organiziran okrugli stol, prezentacija i obuka snimanja novim tehnologijama, dok će u večernjim satima na tvrđavi Gripe biti prikazani finalisti drugog Split spot festivala. Prva večer završit će partyjem, a druga rock koncertom.
– Odlična reakcija publike i kolega iz industrije motivirali su nas da ove godine proširimo festival. Pripremili smo dvodnevni zabavno-edukativni program, a važno je naglasiti da je sadržaj kojega ćemo ponuditi potpuno besplatan za sve – rekao je Milan Latković, direktor SSF-a.

– Festival glazbenih spotova za cilj ima podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu redatelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja videomaterijala – tvrdi Latković.
Autori mogu spotove prijaviti preko formulara na službenoj web-stranici festivala (www.splitspotfestival.com), a za nagrade konkuriraju oni koji su premijerno prikazani od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015. godine.
Podsjetimo, glavnu nagradu prvog SSF-a, za najbolji spot, po odluci tročlanog žirija (Toni Volarić, Veljko Popović i Mirko Pivčević) osvojio je Toni Huml za spot za pjesmu ‘Kažu’ Dubioze Kolektiv. ‘Nagrada debitantu’ pripala je Rudnik filmu za pjesmu ‘Dinamida’ grupe Who See, a posebno priznanje dobila je Marcella Zanki za spot pjesme ‘Mlada’ sastava Frau Casio. Nagrada publike, pak, pripala je Skalpel kolektivu za spot Thompsonove pjesme ‘Nema predaje’.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI