Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
POLITIKA
Župan Pauk o Hrvatskim cestama: Sramotna izdvajanja za ceste Šibensko-kninske županije

Župan Pauk o Hrvatskim cestama:
Sramotna izdvajanja za ceste Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk (Foto ŠKŽ)

Šibensko-kninski župan Goran Pauk na konferenciji za novinare je izrazio razočaranje što se brza cesta Šibenik-Drniš-Knin-granica BIH nije našla u Planu nabave Hrvatskih cesta za 2015. godinu, s obzirom na sve napore koji su uloženi i sastanke s ministrom prometa Sinišom Hajdašom-Dončićem.

Naime, brza cesta planirana je kroz nabavu Hrvatskih cesta u 2012. i 2013. godini i to za izradu lokacijske dozvole s idejnim projektom, međutim u Plan nabave za 2015. godinu nije uvrštena. Župan se osvrnuo na raspodjelu sredstva kroz Plan nabave, te je naglasio kako Hrvatske ceste kroz Plan nabave, od ukupno 2 milijarde i 63 milijuna kuna, za prometnu infrastrukturu Šibensko-kninske županije izdvajaju tek 65 milijuna kuna:

 – Od tih 65 milijuna kuna, čak 60 milijuna je planirano za obilaznicu Vodica, a taj će novac biti refundiran iz europskih sredstava. Dakle, ako se poigramo matematikom ispada da od cijelog proračuna za ovu godinu, nama ide 3,15 posto, a kad uzmemo u obzir da će veći dio obilaznice Vodica biti osiguran iz EU fondova, iz proračuna HC-a dobit ćemo ispod jedan posto ukupnog novca što je sramotno – rekao je župan.

Vezano za čvor Rokići, naglasio je da on također nije uvršten u Plan nabave, iako je Grad Šibenik potpisao sporazum s HC-om.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI