Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
UKRATKO
Veleposlanstvo Republike Makedonije prikuplja novac za stradale u poplavama

Veleposlanstvo Republike Makedonije prikuplja novac za stradale u poplavama

Makedonska zastava

Makedonska zastava

Iz Veleposlanstva Republike Makedonije u Hrvatskoj upućuju apel hrvatskim građanima za pomoć stradalima u tamnošnjim poplavama. U cijelosti objavljujemo poziv makedonske veleposlanice  RH Daniele Karagjozoske:

Republika Makedonija se već nekoliko dana bori s poplavama. Centar za upravljanje krizama je  obavijestio da se nivo rijeke povlači, vojska je na terenu a Crveni križ Makedonije zbrinjava stradale u poplavama.
R. Makedonija već prikuplja pomoć za stradale putem raznih akcija. Sakupljaju se potrebna sredstva za dezinfekciju, odjeća, hrana, pitka voda, no ono što im je sada najpotrebnije je i financijska pomoć za obnovu njihovih domova.
Veleposlanstvo Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj  ima čast informirati Vas kako zbog poplava u R. Makedoniji, koja su pogodila područje Struge, Bitole, Prilepa, Velesa, Negotina, Strumice, Radoviša, općina Novo Selo, općina Karbinci, općina Štip, općina Češinovo-Obleševo, općina Kumanovo i Gevgelija, prikuplja financijsku pomoć  za stradale u poplavama za obnovu njihovih domova. Pozivaju se svi zainteresirani građani Republike Hrvatske da pomognu i uplate pomoć na račun broj: HR2323600001501442004, Zagrebačka banka.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI