Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
KULTURA / SCENA
Ekipa zaslužna za projekt 'SuperUha Lauba'

SuperUha Lauba:
Vizualno-glazbeni koncept koji će vrhunac doživjeti u Šibeniku

Ekipa zaslužna za projekt 'SuperUha Lauba'

‘Kroz SuperUho festival, uvjerili kako je upravo kultura ta koja je sposobna promjeniti društvo i dati mu nove perspektive, pa je tako Šibenik, do jučer zaboravljeni grad, postao mjesto o kojem se danas priča kao o mjestu sretnog života i svijetle budućnost’, kaže promotor Mate Škugor.

Ekipa zaslužna za projekt 'SuperUha Lauba'

Ekipa zaslužna za projekt ‘SuperUha Lauba’

Projekt pod nazivom „SuperUha Lauba“ rezultat je novopokrenute suradnje između organizacije Žedno uho i Laube, Kuće za ljude i umjetnost u Zagrebu, te domaćih umjetnika i dizajnera. Ova konceptualna troslojna interakcija za cilj ima domaćoj publici pružiti jedinstven doživljaj suvremene aktualne glazbe, galerijskog prostora i unikatnih vizuala, dok cijeli projekt pogoni Iskon.
SuperUha Lauba u narednom će periodu prezentirati niz autentičnih izvođača visoke umjetničke vrijednosti. Prvi koncert u sklopu spomenutog projekta je nastup Mark Lanegan banda 27. veljače, koji će pratiti originalni vizuali proizašli iz laboratorija dvojca „This Town Needs Posters“.
– Na razmišljanje o iniciranju ovog projekta potaknulo nas je ozračje koja vlada u prostoru Laube; vrlo brzo mogli smo vizualizirati niz izvođača koji bi se u njega savršeno uklopili. Uvidjeli smo potrebu uključenja glavnog aspekta javnog djelovanja same Laube – vizualnu umjetnost. U skladu s time, u projekt smo uključili umjetnike i dizajnere za koje nam se čini da im glazba igra bitnu ulogu u životu i stvaralaštvu te koji gaje senzibilitet srodan izvođačima koji će u Laubu dolaziti u idućih, nadamo se, puno godina. Tu smo praksu zapravo započeli već na samom SuperUho festivalu i kombinacijom slikara Mirona Milića i dizajnera Andre Giunia koji su pri kreiranju vizaulnog identiteta odradili odličan posao. Za premijeru Superuhe Laube izbor je pao na sjajan dizajnersko-eksperimentalni dvojac koji djeluje pod etiketom ‘This Town Needs Posters’ – izjavio je Mate Škugor, direktor promotorske agencije Žedno uho.

Potvrđeni izvođači

Glazbeno-vizualni sadržaj SuperUhe Laube realizirat će se u Zagrebu periodično tijekom cijele godine. – Što se tiče izvođača koji ćemo predstaviti, radi se o neupitnim autorskim osobnostima koje se ne boje eksperimenta, a koje istovremeno imaju i značajno sljedbeništvo, kako kod nas, tako i širom svijeta – dodao je Škugor.
Vrhunac cijelog koncepta predstavlja SuperUho festival koji će narednog ljeta kroz tri dana programa u Šibeniku predstaviti na desetke izvođača koji se kvalitetom stvaralaštva uklapaju u cjelokupni koncept projekta. Ovogodišnji SuperUho festival održat će se od 4. do 6. kolovoza, a prvi potvrđeni izvođači su: Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines i Rosetta.
– Na vlastitom smo se primjeru, najprije kroz Terraneo, a sada kroz SuperUho festival, uvjerili kako je upravo kultura ta koja je sposobna promjeniti društvo i dati mu nove perspektive, pa je tako Šibenik, do jučer zaboravljeni i na prvi pogled besperspektivni grad, postao mjesto o kojem se danas priča kao o mjestu sretnog života i svijetle budućnosti – zaključio je Škugor.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI