Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
EKOLOGIJA / GOSPODARSTVO
NP Krka poziva na 3. susret maslinara i vinogradara

NP Krka poziva na 3. susret maslinara i vinogradara

Branje maslina

Treći Susret maslinara i vinogradara uz Krku bit će održan u subotu, 28. veljače 2015., u masliniku i vinogradu na području Miljevaca. Radionice su slobodne, a namijenjene su poljoprivrednicima koji žive uz Krku. Mjesto okupljanja je kod kružnog toka u Brištanima u pravcu Visovca.

Raspored održavanja radionica:
10:00 – 11:30    Masline, Jakša Rošin, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split
11:30 – 13:00    Loza, Ivan Pezo, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split

Predavači će se osvrnuti na pravilnu rezidbu masline i loze, vrijeme i načine gnojidbe, potrebne tehničke mjere, s naglaskom na ekološku poljoprivredu, i posebne uvjete koje treba zadovoljiti u blizini i unutar zaštićenog područja.

Prva dva susreta održana su u studenome 2014. Na njima je bilo riječi o maslinama, medu, stočarstvu, siru, pršutu/panceti, vinu, suvenirima i održivom razvoju poljoprivrede u zaštićenim područjima i njihovoj neposrednoj blizini. Susreti su imali edukativan pristup i podršku kroz interaktivne radionice i predavanja.

Radionice su bile slobodne za one koji žive uz Krku i koji poljoprivredne proizvode rade za osobne potrebe ili za prodaju. Primjeri su uključivali osnove proizvodnje i zaštite, osmišljavanje, brendiranje i prodaju proizvoda baziranih na prirodnim vrijednostima zaštićenih područja prirode, korištenje mjera ruralnog razvoja i slično.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI