Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
IZDVOJENO
Natječaj za ravnatelja Ekonomske: Petero kandidata ispunjava uvjete

Natječaj za ravnatelja Ekonomske:
Petero kandidata ispunjava uvjete

Saznali smo koja će se imena naći pred Školskim odborom Ekonomske škole u Šibeniku.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (1)

Diplomirana pravnica Mirjana Gojanović, diplomirana ekonimistica Diana Vodanović, dva vjeroučitelja, Igor Friedrich i Nikica Mihaljević, te profesor tjelesne i zdravstvene kulture Marinko Bilić kandidati su, kako doznajemo, koji su ispunili sve uvjete iz natječaja za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku. Prijave još dva kandidata neće biti uzete u razmatranje, jer oni ne ispunjavaju sve tražene uvjete.
Odluka je na Školskom odboru, koji je u istom onom sastavu koji je prošle godine izabrao Dianu Vodanović prvo za ravnateljicu, a nakon ministrove „odbijenice“, za vršiteljicu dužnosti ravnateljice. Predsjednik Školskog odbora je Darko Smolić, predstavnik Vijeća roditelja, a uz njega Odbor čini član kojeg biraju djelatnici Škole na Skupu radnika, zatim dva člana po izboru Učiteljskog vijeća te tri člana koje samostalno bira Županija šibensko-kninska.
Potresi koji su ove godine uzdrmali zbornicu Ekonomske, kada je preko dvadeset djelatnika otvorilo bolovanje, a onda ga većina više nije mogla produžiti, još uvijek traju, unatoč prividnom medijskom miru i dojmu da su raspisivanjem natječaja svi problemi Ekonomske škole riješeni. Prema našim informacijama, dio nastavnika i dalje se žali na mobing, a stres im pojačava i trenutno popularna teorija koja kruži po hodnicima Škole, po kojoj se priprema scenarij kako bi Diana Vodanović ostala v.d. ravnateljica idućih godinu dana. S druge strane, sve su glasnije i priče da trenutačna ravnateljica ima sve manje potpore u Županiji.

Bolovanja i kaznena prijava

– Indikativno je da je prosvjetna inspektorica Nada Galešić, koja je vršila nadzor u Ekonomskoj školi, navodno otvorila bolovanje – tvrdi naš izvor dobro upućen u trenutačna zbivanja u Školi, implicirajući da se time željelo odgoditi dovršenje nadzora do okončanja natječaja.
– Djelatnici se, nadalje, još uvijek pitaju je li Povjerenstvo za bolovanja provodilo reviziju bolovanja po izravnom nalogu Diane Vodanović, pročelnice Ureda za društvene djelatnosti u Županiji te župana Gorana Pauka. Njihovi liječnički nalazi, naime, odbijeni su uz opasku da je „psihologija paramedicina, ti nalazi ništa ne znače“ – kaže nam isti izvor.
Nastavnici Ekonomske škole još uvijek čekaju i rezultate istrage po kaznenoj prijavi protiv Diane Vodanović zbog prijetnje te smatraju da postupak još nije dovršen kako bi se v.d. ravnateljica nesmetano mogla javiti na natječaj za ravnatelja.
Međuljudski odnosi u Ekonomskoj školi u Šibeniku, očito je, i dalje su katastrofalni. Daljni razvoj događaja ovisi isključivo o predstojećoj odluci Školskog odbora, koji se dosad u ovoj krizi nije baš iskazao nekom prevelikom odlučnošću da situaciju vrati u kakvu takvu normalu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI