Neovisni novinarski portal
26.1.2022.
KULTURA
Jubilarni 55. MDF otvorit će predstava ‘Matilda’

Jubilarni 55. MDF otvorit će predstava ‘Matilda’

Na današnjem Festivalskom vijeću MDF-a podneseno je izvješće za prošlu godinu, a otkriven je i prvi detalj o ovogodišnjem Festivalu.

mdf
Predstavom “Matilda” u produkciji šibenskog HNK započet će ovogodišnji 55. Međunarodni dječji festival. – Predstava nastaje prema djelu britanskog književnika Roalda Dahla, a režirat će je Nina Kleflin. Neno Belan pristao je skladati originalnu glazbu, a osim šibenskih, uloge će tumačiti i gostujući glumci – toliko je o otvaranju 55. MDF-a danas otkrila ravnateljica HNK Maja Trlaja na današnjem Festivalskom vijeću.
Otvaranje MDF-a održat će se na starom mjestu, na Trgu Republike Hrvatske, dok će se tvrđava sv. Mihovila, koju se još od lani spominje kao nova lokacija svečanog otvaranja, iskoristiti za neke druge svrhe MDF-a, poput radionica i sličnih festivalskih programa.
Od ostalih planova za predstojeći MDF otkriveno je samo da se razmišlja o retrospektivnoj izložbi fotografija, a rečeno je i da su, što se stranih gostovanja tiče, svoje prijave poslala kazališta iz BiH, Slovenije, Italije, Izraela, Singapura, Kanada i Nizozemske. Konačan odabir znat će se tijekom travnja.
Bilo je riječi i o odvajanju MDF od HNK u Šibeniku, na što je Maja Trlaja rekla da se u to ne smije ići na brzinu i nesmotreno: – Poznato je da sam ja zagovornica osamostaljivanja MDF-a, no prije toga treba napraviti sve predradnje kako bi se odvajanje od Kazališta izvelo na razuman način.
Što se tiče raspisivanja natječaja za voditelja Ureda MDF-a, istaknuto je da će uskoro biti raspisan.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI