Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
IZDVOJENO
Raacijepljeno  metalno 'platno' iznad glava

Gradske vlasti čekaju ‘leteći kolegij’? Rascijepljeni lim i dalje prijeti djeci u školskom dvorištu… (FOTO)

Raacijepljeno metalno 'platno' iznad glava
Zahrđala konstrukcija iznad školskog dvorišta

Zahrđala konstrukcija iznad školskog dvorišta

Djeca iz Osnovne škole Fausta Vrančića i dalje su u zbiljskoj i očiglednoj opasnosti od ovećeg komada lima koji se odvojio s konstrukcije koja služi kao površina za projekcije filmova za ljetno kino. Rascijepljeni lim i dalje prijeti s visine od nekoliko metara iznad školskog dvorišta u središtu Šibenika, na kojemu djeca provode vrijeme prije i poslije nastave, te za vrijeme velikog odmora, a ponekad i za nastave tjelesnog odgoja.

Inače, portal Šibenik.in je na svojim stranicama na to upozorio u tekstu od 9. veljače (vidi poveznicu), dakle prije punih deset dana, no od tada na ovamo se nije dogodilo baš ništa s tim u vezi. Zakrivljeni metal je i dalje na istom mjestu. Opasnost po djecu nije otklonjena.
U gradskoj upravi, najavili su da će promptno reagirati nakon što smo im javili za taj problem nad glavama mališana – isticalo se u tekstu, u kojem je navedena i izjava šefa gradskih komunalaca.
Odmah ćemo na teren poslati komunalne redare koji će, ukoliko bude trebalo, zajedno s vatrogascima riješiti taj problem – naveli su na Šibenik.in-u riječi Mira Lucića, pročelnika Odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika.
Raacijepljeno  metalno 'platno' iznad glava

Rascijepljeno metalno ‘platno’ iznad glava

Nije baš jasno što u rječniku komunalaca i gradske uprave znači pojam ‘odmah’, te na koje se to vremensko razdoblje odnosi. Jedno je pak sigurno, onome tko je uočio zakrivljeni lim trebalo bi biti jasno kako bi jači vjetar vrlo lako mogao posve izvaliti metal iz zahrđale konstrukcije i zavitlati ga na trg ispred škole.
U međuvremenu su gradski čelnici poduzimali neke od svojih tzv. ‘hodajućih kolegija’, kako su nazvali povremeni obilazak neke od gradskih četvrti, no nisu došetali do škole koja se nalazi par stotina metara južnije od zgrade gradske uprave. Možda bi za ovu prigodu trebali prirediti ‘leteći kolegij’?, s obzirom da se problem nalazi na određenoj visini.
Po mogućnosti, neka to učine prije nego li se na školsko dvoriše stropošta leteći komad lima, odnosno prije navedenog ‘odmah‘ i obećane ‘promptne reakcije’ komunalne službe i vatrogasaca.
Pogled odozdo

Pogled odozdo

IMG_5046

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI