Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
POLITIKA
Glavaševo ukazanje u  Hrvatskom saboru: Pupovac novinarima podijelio selotejp, Burić ga nazvao “četničkim vojvodom u pričuvi”

Glavaševo ukazanje u Hrvatskom saboru:
Pupovac novinarima podijelio selotejp, Burić ga nazvao “četničkim vojvodom u pričuvi”

Branimir Glavaš ukazao se nakon šest godina u Saboru gdje je dočekao vijest da je Izvanraspravno vijeće ŽS u Zagrebu odbilo zahtjev DORH-a da mu se ponovo odredi pritvor. Pupovac je potaknut time novinarima podijelio selotejp,a HDSSB-ov Dinko Burić ga nazvao "perfidnim četničkim vojvodom u pričuvi"

Branimir Glavaš vraća se u Osijek (Foto FB profil Branimira Glavaša) (10)Branimir Glavaš je do daljnjega slobodan čovjek. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je zahtjev DORH-a da se Glavašu ponovo odredi istražni zatvor, konstatirajući da nema opasnosti od njegova bijega,a više ne postoji obligatorna mogućnost određivanja istražnog zatvora jer je ona već konzumirana kada je presuda postala pravomoćna a Branimir Glavaš upućen na odsluženje zatvorske kazne. Tužiteljstvo je najavilo žalbu a o njoj će odlučivati Vrhovni sud.

Glavaš je odlukom zadovoljan i uvjeren da će uspješno okončati svoju pravnu bitku dokazujući svoju nedužnost, kako je kazao. A zadovoljstvo je podijelio s kolegama iz HDSSB-a koje je posjetio u Saboru  gdje ga nije bilo zadnjih šest godina, ali sve je, kaže, pozorno pratio.

Ukazivanje osuđenog ratnog zločinca u Hrvatskom saboru potaknulo je zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca da sazove konferenciju za novinare i na specifičan način demonstrira što misli o Glavaševoj „šetnji“ Saborom.

Svim novinarima podijelio je selotejp, aludirajući na ulogu Branimira Glavaša u slučaju“Selotejp“ kada su mučeni srpski civili u ratnom Osijeku 1991., vezivani selotejpom i bacani u Dravu, a za čiju se sudbinu tereti upravo Glavaš, kao alfa i omega ratnog Osijeka.

Konferenciju za novinare sazvao je, kako je rekao, da bi objasnio za što služi selotejp.

– Obično se koristi za dobre stvari, a uostalom, zato je i proizveden. Ali ima i onih koji ga koriste u funkciji zla, a ti su ljudi obično kriminalci, zločinci i akteri torture- izajvio je Pupovac, ne spominjući nijednom riječju Glavaša. – Akumulator mi je bio prevelik – dodao je – da bi ga donio ovdje- kazao je  Pupovac podsjećajući kako je i akumulatorska kiselina bila dio zločinačke torture nad srpskim civilima jer su ih njihove ubojice njome nalijevale.

Reakcija vodstva HDSSB-a odmah je uslijedila. Dinko Burić obrušio se žestokim uvredama na Pupovca ocjenjujući da je došlo vrijeme  da se kaže „dosta velikosrpskim i četničkim provokacijama u Hrvatskom saboru“. Burić je u svom bijesu toliko eskalirao da je Pupovca nazvao „perfidnim četničkim vojvodom u pričuvi“ i provoditeljem Miloševićeve velikosrpske politike u Hrvatskoj .

– Savjetujem mu da skine selotejp s usta svih onih agresora koji i danas šute o tome gdje su nestale hrvatske žrtve- preporučio je Burić zastupniku Pupovcu.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI