Neovisni novinarski portal
21.4.2021.
SCENA
Franz Ferdinand (Foto: Wikipedia)

Franz Ferdinand predvode INmusic, četvrti put

Franz Ferdinand (Foto: Wikipedia)

Osim škotskih rokera, organizatori su najavili i prvo gostovanje američkog Sparksa, koji s će s Franzom Ferdinandom u Zagrebu predstaviti zajednički projekt.

Franz Ferdinand (Foto: Wikipedia)

Franz Ferdinand (Foto: Wikipedia)

Škotski dance-art rock bend Franz Ferdinand, koji je prije deset godina pomeo glazbeni svijet istoimenim prvijencem, vraća se na INmusic festival. Bit će to treći put da grupa predvođena Alexom Kapranosom nastupa na najvećem hrvatskom open-air festivalu. U međuvremenu, Franz Ferdinand su se okitili Grammyjima i Brit Awardsima, a ovoga puta će u Zagrebu promovirati album „Right Thoughts, Right Words, Right Action“, kao i zajednički projekt s grupom Sparks.
Kultni američki art-rock pioniri Sparks, osnovani 1971. u Los Angelesu, koji su prepoznati i kao velika inspiracija mnogia, od Kurta Cobaina, Ramonesa, Faith No Morea, Sonic Youtha pa do samih Franz Ferdinanda.
Na jubilarni 10. INmusic festival na zagrebačkom Jarunu (22. – 24. lipnja) još dolaze: Placebo, Of Monsters and Men, Death Cab For Cutie, La Roux, Black Rebel Motorcycle Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner, Future Island…
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI