Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
KULTURA
Nagrađeni čitatelji

Dan Knjižnice:
Nagrađeni najvjerniji čitatelji u 2014. godini

Nagrađeni čitatelji

Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku današnji je 93. rođendan proslavila uz izložbu, promociju knjige i dodjele nagrada.

Nagrađeni čitatelji

Nagrađeni čitatelji

Ivan Živković Barić najvjerniji je čitatelj Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku u 2014. godini, što se predškolskog uzrasta tiče. Lucija Bačelić Medić najbolja je u kategoriji osnovnih škola, Lucija Burazer najnačitanija je srednjoškolka, od studentica prvo mjesto zauzela je Marinela Marčić, a jedina dva muškarca na današnjoj dodjeli nagrada bili su Nikola Rak (kategorija “umirovljenik”) i Karlo Juranić (kategorija “bebe”). Svi oni dobili su knjige na poklon, kao i besplatno jednogodišnje članstvo.

Dan Knjižnice obilježen je i otvorenjem izložbe “Arabeske i groteske” Zdenke Bilušić. “Radi se o maloj, nepretencioznoj izložbi, inspiriranoj Krležinim ‘Baladama Petrice Kerempuha’, odnosno davnom izdanju te knjige koju je likovno opremio Krsto Hegedušić”, izjavila je Bilušić, naglasivši da su djela na izložbi ustvari detalji izvučeni iz konteksta.

U multimedijskoj dvorani predstavljena je potom i knjiga “Historiografski fragmenti” Antuna Vrančića. Radi se o prijevodima dvanaest Vrančićevih povijesnih spisa, koji opisuju vojne i političke prolike u Ugarskoj u 16. stoljeću. Tekstove je preveo doc. dr. sc. Šime Demo, klasični filolog, predavač na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a uvodnu studiju napisala dr. sc. Castilia Manea-Grgin, povjesničarka, viša znanstvena suradnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI