Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
GOSPODARSTVO / IZDVOJENO
V.d. ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović

TRIS u posjedu ‘pisanog upozorenja’ ravnateljici Ekonomske škole; Ministarstvo i Školski odbor zasad bez komentara

V.d. ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović

Prosvjetna inspekcija je 2003. godine donijela Prijedlog o izricanju pisanog upozorenja nastavnici Diani Vodanović zbog ‘nepedagoškog postupanja’ i kršenja radnih obveza.

V.d. ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović

V.d. ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović

TRIS je u posjedu Prijedloga Prosvjetne inspekcije Područne jedinice Split, kojeg je potpisala inspektorica Dvina Markovina – Serdarev, iz 2003. godine u kojemu se predlaže „izricanje pisanog upozorenja nastavnici Diani Vodanović zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, sukladno članku 110. Zakona o radu i članku 48. Pravilnika o radu.
U obrazloženju Prijedloga stoji: Tijekom inspekcijskog nadzora obavljenog u Školi, 22. i 25. siječnja 2003. godine, utvrđeno je da se nastavnica ekonomske grupe predmeta, Diana Vodanović, u odgojno-obrazovnom radu iz knjigovodstva i bilanciranja ne pridržava nastavnog plana i programa, koristi metodama zastrašivanja prema učenicima, koristi neprimjeren način ispitivanja učenika, na prigovore roditelja brani se vrijeđanjem istih, kasni na sat po 15 minuta ili zaostaje s nastave, pored usmenih upozorenja ravnateljice i neuredno vodi pedagošku dokumentaciju IV.b razreda kao razrednica.
Kako se radi o nepedagoškom postupanju nastavnice, i kršenju radnih obveza iz radnog odnosa, koje prema članku 48. Pravilnika o radu mogu biti razlogom otkazivanja ugovora o radu, predlaže se ravnatelju poduzimanje mjera sukladno odredbama Zakona o radu i navedenog Pravilnika Škole.
Pitanje koje se nameće je jesu li za postojanje ovog dokumenta Prosvjetnog inspektorata znali članovi Školskog odbora, koji je prošle godine imenovao Dianu Vodanović za v.d. ravnateljicu Ekonomske škole u Šibeniku te je li u sve ovo upućeno nadležno Ministarstvo prosvjete i sporta. Odnosno, može li nastavnica s ovakvim upozorenjem Prosvjetne inspekcije obnašati funkciju v.d. ravnateljice?
Predsjednik Školskog odbora Darko Smolić nije bio voljan komentirati bilo što u vezi sa „slučajem Ekonomska“. – Svašta se ovih dana piše, tako da ovoga trenutka ne želim ništa komentirati. Sjednica Školskog odbora je u utorak, pa ćemo tada raspraviti o svemu – rekao nam je Smolić. Upit koji smo poslali na adresu Ministarstva zasad je bez odgovora.
Podsjetimo, dvadeset nastavnika i administrativno-tehničkog osoblja od ovoga tjedna je na bolovanju, ravnateljicu optužuju za nezakonito poslovanje i mobbing te traže njezinu smjenu. Nastavnike će početkom idućeg tjedna primiti Šibensko-kninski župan Goran Pauk.

prijedlog001

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI