Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
POLITIKA
Nikica Penđer i Ruža Tomašić pred sjednicu Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke (Foto: Tris)

Ruža Tomašić pristupila konzervativcima

Nikica Penđer i Ruža Tomašić pred sjednicu Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke (Foto: Tris)

Hrvatska konzervativna stranka - Ruža Tomašić ispunila pristupnicu (1) U Šibeniku se održavala sjednica Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke, na kojoj je kao gošća nazočila i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić. Bivša predsjednica Hrvatske stranke prava – dr. Ante Starčević nakon sjednice ispunila je pristupnicu i učlanila se.

– Hrvatska je u velikoj krizi i potrebne su joj hitne mjere za izlazak iz nje. Hrvatski konzervativci imaju snage i znanja da je iz te krize izvuku, rekla je Tomašić. Tomašić ističe da HKS za provedbu svog programa ima kvalitetne mlade ljude koji su svjesni svoje odgovornosti i prihvaćaju izazove budućnosti. Ruža Tomašić će se aktivno priključiti radu stranke u pripremi za naredne parlamentarne izbore.

Prije same sjednice Ruža Tomašić na novinarski upit o učlanjenju u nije htjela izravno odgovoriti, ali je dala naslutiti da će se dogoditi.
– Za sada mogu samo reći da sam došla vidjeti to predsjedništvo, vidjeti tko je tu, razgovarati s njima i dalje ćemo vidjeti. Nije ovo moja turneja po Hrvatskoj, već sam u Šibeniku jer se su sastaje predsjedništvo HKS-a. Nisam do sada sudjelovala jer sam bila obitelji obećala da ću se do Božića i Nove godine posvetiti samo njima  i Bruxsellesu, te da ću tek nakon toga razmišljati kako dalje, što ću i na koji način. Ne možete biti neovisni. Ipak imam još četiri i pol godine u Europskom parlamentu. Ovdje u Hrvatskoj konzervativnoj stranci je puno mladih ljudi. ljudi koji su napustili onu stranku (HSP AS) i osjećam da im nešto dugujem – rekla je Tomašić.
Dopredsjednik HKS-a Nikica Penđer je rekao da, s obzirom da sada nema stranke, očekuje da se Ruža Tomašić pridruži konzervativcima. Njima je, kaže, vrlo interesantno da odmah u startu imaju Ružu Tomašić kao eurozastupnicu, da i u Europi prezentira njihovu stranku. O njenoj eventualnoj budućoj funkciji u stranci pred sjednicu Predsjedništva HKS-a nisu govorili. 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI