Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
POLITIKA
Šibenski HDZ o predsjedničkim izborima:  Na pravom smo putu i u Primoštenu

Šibenski HDZ o predsjedničkim izborima:
Na pravom smo putu i u Primoštenu

Šibenski HDZ, HSS, HSP AS i Hrast na konferenciji za novinare zahvalili su građanima Šibenika i Šibensko-kninske županije što su na predsjedničkim izborima glasovali za njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Predsjednik šibenskog Hrasta Hrvoje Zekanović, HSS-a Boris Dukić, HDZ-a Goran Pauk i HSP-a AS na današnjoj konferenciji za novinare (Foto H. Pavić)

Predsjednik šibenskog Hrasta Hrvoje Zekanović, HSS-a Boris Dukić, HDZ-a Goran Pauk i HSP-a AS na današnjoj konferenciji za novinare (Foto H. Pavić)

– Svi smo prvi puta izabrali ženu predsjednicu ali i prvog HDZ-ovog predsjednika nakon dr. Franje Tuđmana. Izbor gospođe Kolinde je dokaz da put gospodina Josipovića i aktualne Vlade Republike Hrvatske na čelu s Milanovićem nije bio pravi put, a s tim putem se on vezao. Gospodarsko stanje, a i stanje duha u RH nikad nije bilo gpore ni teže. S druge strane politika sadašnjeg HDZ-a predvođena predsjednikom Karamarkom je dokaz dobre i ispravne politike. Ne zato što ja to kažem, nego zato što građani to prepoznaju i prepoznavali su na izborima za europski parlament kao i sad na predsjedničkim izborima na kojima HDZ zajedno sa svojim koalicijskim  partnerima pobijedio. I ovi izbori su pokazali ono što smo svi skupa tvrdili u kampanji, da ovo nisu samo predsjednički izbori već su ovo izbori koji određuju i smjer kuda ide Hrvatska u budućnosti i zato i vjerujemo u pobjedu na parlamentarnim izborima, upravo s obzirom na smjer na koji su nam građani ukazali – rekao je Goran Pauk.

 Posebno se zahvalio građanima grada Šibenika, jer je ovaj grad od svih županijskih centara u Hrvatskoj, izuzev Gospića, dao naviše glasova Kolindi Grabar Kitarović. Gospić je prvi sa 76,11, a Šibenik drugi sa 54.68 posto.

 Osim toga, Šibensko-kninska je i peta županija u Hrvatskoj po glasovima za gospođu Kolindu. I dalje tvrdimo da predstavljamo utvrdu Hrvatske demokratske zajednice u 9. izbornoj jedinici. Posebno mi je drago što je izlaznost  na ove izbore bila velika, van svih naših predviđanja i očekivanja, ali i to je naravno s rezultatom izbora na jedan način najbolja i najvjerodostojnija anketa pravog puta i politike HDZ-a zajedno s našim koalicijskim partnerima – rekao je Pauk. 

Na novinarski upit komentirao je pobjedu Kolinde Grabar Kitarović u Općini Tisno, za koju je rekao da je i poraz koordinatora izbornog stožera Ive Josipovića za 9. izbornu jedinicu koji je u toj općini načelnik, dok je za poraz svoje kandidatkinje u Primoštenu rekao da je ‘pravi put’.

– U našoj županiji uz Biskupiju, Civljane, Ervenik i Kistanje je i Primošten glasovao za gospodina Josipovića, s tim da je taj omjer u njegovu korist u Primoštenu najmanji. Gospođa Kolinda 719, a gospodin Josipović  791 glas. Očito je bila velika borba i s obzirom na retoriku gospodina Petrine koju smo imali priliku vidjeti i čuti po društvenim mrežama i inače, očito je bilo jako napeto u Primoštenu. Ali, moram reći da nisam nezadovoljan. Nezadovoljan sam naravno što nismo pobijedili u Primoštenu, ali s obzirom na neke druge izbore koji su znali završavati kudikamo lošije mislim da smo i ovdje na pravom putu – rekao je Pauk.

Hrvoje Zekanović, Boris Dukić, Goran Pauk i Florijan Žižić - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (1)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI