Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
IZDVOJENO
V.d. ravnateljice Diana Vodanović (u sredini) s uznemirenim roditeljima i učenicima

Roditelji upali u zbornicu Ekonomske:
‘Što će biti s našom djecom?!’

V.d. ravnateljice Diana Vodanović (u sredini) s uznemirenim roditeljima i učenicima

Desetoro roditelja, čija djeca pohađaju Ekonomsku školu u Šibeniku, danas je od v.d. ravnateljice Diane Vodanović tražilo rješenje kaotične situacije.

V.d. ravnateljice Diana Vodanović (u sredini) s uznemirenim roditeljima i učenicima

V.d. ravnateljice Diana Vodanović (u sredini) s uznemirenim roditeljima i učenicima (Foto: H. Pavić)

Maturanti već treći tjedan ne idu u školu, više od polovice djelatnika je na bolovanju, učenici ne pristaju na zamjenske profesore, promijenjeni su im mentori za završni rad, upitan im je i maturalni ples, a izlazak iz te pat-pozicije, čini se, omogućio bi jedino dragovoljan odlazak Diane Vodanović s mjesta ravnateljice. A to se, i danas je naglasila, neće dogoditi.
– Sve ovo što se događa isprovocirana je situacija kaosa – rekla je v.d. ravnateljica Diana Vodanović pred desetoro roditelja i dvadesetak maturanata koji su se danas nagurali u zbornicu nakon što je odzvonio drugi sat.
– Ovo je već treći tjedan da nam djeca ne idu u školu. Nitko nas iz škole nije kontaktirao, sve informacije doznajemo iz medija. Mi želimo da naša djeca imaju budućnost i ova se situacija mora riješiti. Ovo nije prosvjed, roditelji su zabrinuti i zanima ih što se događa – izjavio je Zdenko Širinić kojeg, poput ostalih roditelja, zanima kad će se situacija u Ekonomskoj normalizirati.
– Žalosno je što roditelji moraju doći, jer im djeca ne mogu redovito pohađaju školu. Ne vjerujemo da ćemo išta uspjeti postići, jer ovo su stvari koje se, očito, rješavaju na višim razinama – uvjeren je roditelj maturanta Ive Vučenović.
Pobuna u ekonomskoj - sastanak roditelja i učenika s ravnateljicom Dianom Vodanović(Foto H. Pavić) (4)
Povišeni tonovi i pitanja poput „Idete li vi navečer mirno spavati“, nisu izbacili iz takta ravnateljicu, koja je ostala ustrajna u tome da se sve radi po zakonu te da ona „nikog ne može natjerati da se vrati s bolovanja“.
Maturalni ples Ekonomske škole, koji bi se trebao održati ovog petka, i koji je učenicima goruće pitanje, po svemu sudeći neće biti održan ili će biti odgođen. – Nema Maturalnog odbora, učenike ne viđam i u takvoj kaotičnoj situaciji ne želim potpisati dozvolu za ples i prijaviti javno okupljanje u policiji – rekla je Vodanović.
– U štrajku smo već tjedan dana jer želimo da se naši profesori vrate na svoja radna mjesta. Imamo neadekvatne zamjene, maturalnog plesa možda neće biti, i zato smo danas pozvali roditelje u školu. Na nastavu ćemo se vratiti kad se profesori vrate – rekao je maturant Zoran Papak.
– Ravnateljica ne želi potpisati dozvolu za maturalni ples dok se naši profesori ne vrate. To je ucjena! – uznemirena je bila i učenica Marija Livaja.
Kaos u Ekonomskoj očito se nastavlja, nalazi prosvjetne inspekcije, koja je danas boravila u školi, još nisu poznati, a ministar Vedran Mornar trebao bi se o svemu očitovati ovoga tjedna.

Pobuna u ekonomskoj - sastanak roditelja i učenika s ravnateljicom Dianom Vodanović(Foto H. Pavić) (3)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI