Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
GOSPODARSTVO / IZDVOJENO / POLITIKA
Zgrada Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku

Pobuna u Ekonomskoj školi raste:
Broj bolovanja došao do 20; nastavnici demantiraju župana

Zgrada Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku

‘Pobunjeni’ nastavnici apeliraju na maturante da ne bojkotiraju nastavu, a zatražit će i sastanak sa županom Goranom Paukom.

Zgrada Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku

Zgrada Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku

‘Slučaj’ Ekonomske škole i dalje je vruća tema u Šibeniku. Prema posljednjim informacijama, koje smo dobili od dijela „pobunjenih“ nastavnika, s današnjim danim broj zaposlenika, većinom profesora, koji su otvorili bolovanje popeo se na dvadeset, što čini polovicu od ukupnog broja stalno zaposlenih djelatnika škole.
Trenutačna pat-pozicija, u kojoj nastavnici traže smjenu v.d. ravnateljice Diane Vodanović, a ona zasad ne pokazuje želju za odlaskom, prelila se, očekivano, i na raspoloženje među učenicima. Zbog informacija da određeni dio maturanata od jučer bojkotira nastavu, nastavnici su kontaktirali redakciju TRIS-a kako bi učenike zamolili za strpljenje.
– Ograđujemo se od svih političkih igara vezanih uz ovaj slučaj, jer je nama dobrobit djece na prvom mjestu. Stoga ovom prilikom apeliramo na učenike da pohađaju nastavu i poručujemo im da ni u čemu neće biti zakinuti. Strpite se, ova će situacija biti uskoro riješena – poručuju nastavnici.
Također su imali potrebu reagirati na jučerašnji istup Šibensko-kninskog župana Gorana Pauka na portalu ŠibenikIN. – Netočan je navod župana da v.d. ravnateljica mijenja rješenja nastavnicima sukladno nalogu inspekcije, jer takvo nešto nije naloženo rješenjem inspektora. Isto tako, nitko od radnika koji su na bolovanju nije na „lažnom bolovanju“, svi imamo medicinsku dokumentaciju. I ni zbog čijeg bolovanja Prosvjetna inspekcija nije reagirala u posljednjih osam mjeseci.
Nastavnici su se osvrnuli i na izbor v.d. ravnateljice Diane Vodanović, poručujući da župan obmanjuje javnost izjavom da nju nije izabrao HDZ: – Izabrao ju je Školski odbor u kojem HDZ ima većinu – kažu, te na kraju ističu da od župana Gorana Pauka očekuju zaštitu. S tim ciljem danas će zatražiti i sastanak u Uredu župana.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI