Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Ministar Matič računa (foto HTV)

P.F. Matić izračunao na ploči:
Primanja Đ. Glogoškog su 24.816,02 kuna (HTV/video)

Ministar Matič računa (foto HTV)
Ministar Matič računa (foto HTV)

Ministar Matič računa (foto HTV)

Kako javlja HTV, ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je kako su ‘podaci o gotovo 25.000 kuna primanja koje je iznio za predsjednika Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đuru Glogoškog točni i vidljivi u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja te da građani imaju pravo znati kolika su ona s obzirom da se financiraju iz proračuna.’

Time je P. F. Matić nastojao prikazati kako su točni navodi koje je Đ. Glogoški odbio javno potvrditi. Nadalje, za TV kamere je ministar Matić plavim flomasterom na bijeloj ploči obavio i računsku operaciju kojom je došao do rezultata od 24.816,02 kuna, a koja se može vidjeti na stranicama HTV-a.
Komentirajući za HTV najavu tužbe Glogoškog ‘zbog klevete i narušavanja privatnosti’ radi iznošenja podatka o njegovim primanjima u medijima, Matić je rekao kako će, ako bude morao, ići na sud, ali da se ne radi ni o kakvoj kleveti jer su izneseni točni podaci.
– Ukupna primanja Đure Glogoškog iznosila su 24.816,02 kuna. To je nepobitan podatak – izjavio je Matić.
Osvrnuo se i na svoja primanja te ustvrdio kako su njegova primanja javno dostupna na internetskoj stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te kako je njegova posljednja plaća iznosila 18.933 kune plus 426 kuna invalidnine, uz napomenu kako je kao umirovljeni brigadir Hrvatske vojske primao mirovinu od 10.000 kuna.
– Sve je to u funkciji sada predsjedničke kampanje, a kasnije parlamentarne. Oni koji ne mogu aktivirati poljoprivrednike, liječnike, nastavnike, udaraju ondje gdje su ljudi najtanji, najosjetljiviji, gdje je pitanje nacionalnih osjećaja, pitanje ugrožavanja nekakvih prava – ustvrdio je Matić.
Dakako, u javnosti se odmah pokrenula lavina reakcija građana, među kojima ima onih koji prozivaju Matića zbog današnjeg postpuka jer je time uvrijedio invalida Domovinskog rata, dok drugi podržavaju njegov javni istup, jer je iz njega vidljivo kako nekima ni blizu nisu uskraćena prava, posebice ne ona koja se tiču financijskih primanja.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI