Neovisni novinarski portal
26.1.2022.
IZDVOJENO
Ministarstvo obrazovanja: Tražimo poništenje rješenja o zaduženjima nastavnika Ekonomske škole

Ministarstvo obrazovanja:
Tražimo poništenje rješenja o zaduženjima nastavnika Ekonomske škole

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prvi put se službeno očitovalo o slučaju Ekonomske škole u Šibeniku.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (12)

„Iako je inspekcijski nadzor još u tijeku, prosvjetna inspekcija će, kao hitnu mjeru, narediti školi poništenje spornih rješenja o zaduženjima nastavnika jer su se za to stekli uvjeti propisani zakonom“, stoji u dopisu kojeg smo dobili uz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Preraspodjela sati, odnosno oduzimanje određenih stručnih predmeta pojedinim nastavnicima i dodjeljivanje novih, bilo je, među ostalim, jedan od glavnih okidača koji je, prije više od dva tjedna, i pokrenuo lavinu bolovanja i pobunu protiv v.d. ravnateljice Diane Vodanović.
– Mi se ne bunimo na promjenu rasporeda, nego na neargumentiranu preraspodjelu sati i to samo unutar Aktiva ekonomista. Zašto je ravnateljica izazvala nered baš u našem Aktivu, zašto preispituje našu stručnost i kopa po našim dosjeima? Tvrdi da sve radi zbog djece, a nekim je razdredima promijenila pet profesora usred školske godine – izjavili su nam nastavnici na početku ove afere u Ekonomskoj školi u Šibeniku, koja je odnedavno postala i temom nacionalnih medija.
V.d. ravnateljica Diana Vodanović i jučer je, na sastanku s roditeljima maturanata, izjavila da je preraspodjelu predmetnih zaduženja napravila po napucima koje je dobila iz Ministarstva. Činjenica da je to uradila usred školske godine izazvala je bunt i kod učenika, posebice maturanata, koji već dva tjedna u velikom broju bojkotiraju nastavu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI