Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Mini kuhinja Pia nagrađena prestižnom nagradom na međunarodnom sajmu u Koelnu

Mini kuhinja Pia nagrađena prestižnom nagradom na međunarodnom sajmu u Koelnu

Mini kuhinja Pia koja zauzima svega 1, 6 prostornih metara, proizvedena u hrvatskoj tvrtki Inkea, nagrađena je na  međunarodnom sajmu u Koelnu ” IMM Cologne 2015.” prestižnom nagradom „Interiov Innovation Award-Best od best“ koju dodjeljuje German Design Council. Inkea je nagrađena i za još neke svoje proizvode, a nagradu im je dodijelila Njemačka udruga za dizajn. Nagrađeni su i neki proizvodi tvrtke Prostoria. Inače, mini- kuhinju Pia karakterizira velika ušteda prostora i mogućnost prenosivosti, a te su karakteristike, očito bile dovoljne za najbolju ocjenu.

Inače, ovaj prestižni međunarodni sajam namještaja koji se u Koelnu održao od 19. do 25. siječnja, ugostio je ukupno sedam hrvatskih tvrtki iz područja drvnoprerađivačke industrije. Svojim zanimljivim i inovativnim proizvodima predstavile su se tvrtke: Ancona Grupa, Link Adriatic, Bluetag, Modul, Prima Namještaj, Prostoria i INKEA.
Kako je priopćeno iz HGK, njihov nastup organizirao je Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo pri HGK.
„Ponekad je izgledalo daleko i nedostižno, čak nestvarno, da ćemo moći predstaviti hrvatski dizajnerski namještaj, da neće biti presudno tko je poimence proizvođač, da ćemo uspjeti napraviti taj prvi korak i otvoriti vrata zahtjevnog tržišta osvajajući ga promišljenom jednostavnošću. Ovdje nas prepoznaju kao nekog tko ne treba inozemni dizajn i pamet, nego važnog partnera u kreiranju budućih trendova“, rekao je Alen Tokić, direktor tvrtke Modul.
Protekla godina bila je vrlo uspješna za Ancona Grupu. Njezin direktor Tomislav Milošević naglašava kako kako su se ove godine odlučili za izlaganje na sajmu i uz potporu HGK, kako bi prezentirali svoje proizvode, prvenstveno namještaj namijenjen opremanju hotela i restorana. To se u dosadašnjoj suradnji, napominje, pokazalo najzanimljivijim i najprofitabilnijim na tržištu EU. Zapadnoeuropsko tržište pokazalo se, naime iznimno zanimljivim i spremnim za suradnju sa hrvatskim proizvođačem modernog namještaja, a to potvrđuju dobijeni poslovi na opremanja nekoliko hotela, restorana i staračkih domova.
„Na sajmu na kojem sve pršti od dizajna, naši proizvodi plijene pažnju arhitekata, dizajnera, distributera, vlasnika trgovina i investitora. To je znak da smo iskustvo prikupljano godinama pretvorili u proizvode koji će naći svoja mjesta u domovima i poslovnim prostorima ovog dijela svijeta. Ono što je bitno je to da potencijalni partneri i kupci namještaja sve više značaja pridodaju hrvatskome namještaju te samim time raste i potražnja za našim namještajem. Također, naši proizvođači imaju sve više upita za poslovima opremanja po sistemu “ključ u ruke”, a to se odnosi na opremanje restorana, hostela, hotela, kuća, stanova i apartmana. Stoga se i ovaj sajam IMM, ali i ostali sajmovi ovog segmenta u Njemačkoj i EU, pokazao kao izvrsno mjesto za sklapanje poslova i otvaranje mogućnosti za plasman roba na europska tržišta. To je dovoljan razlog za prisutnost hrvatskih proizvođača namještaja na takvim prestižnim sajmovima u čemu imamo veliku potporu Hrvatske gospodarske komore“, kazuje Petar Ćurić, tajnik Grupacija pri Udruženju drvno-prerađivačke industrije HGK koja se također predstavila na sajmu u sklopu zajedničkog štanda.

foto2

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI