Neovisni novinarski portal
9.3.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Premijer Milanović (Foto: Vlada RH)

Milanovićeva dobrodišlica novoj predsjednici:
Upućujem joj poziv i vrata vlade su otvorena

Premijer Milanović (Foto: Vlada RH)
Premijer Milanović (Foto: Vlada RH)

Premijer Milanović (Foto: Vlada RH)

Otvarajaći današnju 206. sjednicu Vlade RH premijer Zoran Milanović poželio je dobrodošlicu izabranoj predsjednici Republike i izrazio spremnost na suradnju. Pomirljivo, ali bez čestitki na izbornoj pobjedi.

– U uvodu bih htio reći nešto o onome što je sada iza nas. Bili su predsjednički izbori, izabrana je nova predsjednica. Bivšem predsjedniku gospodinu Josipoviću koji je pet godina po sudu svih nas časno i na uzor obavljao dužnost predsjednika Republike Hrvatske. Još jednom mu izražavamo svoju zahvalnost, a novoj predsjednici želimo dobrodošlicu i s njom ćemo surađivati u okviru zakona kao i do sada. Na tome smo striktni, tako funkcioniramo i tako će biti ubuduće. Sa bivšim predsjednikom, u okviru onih područja suradnje koja postoje između predsjednika i Vlade koja postoje i koja su malobrojna, ali neka od njih su važna, smo surađivali jako dobro pa vjerujemo da će to tako biti i ubuduće. Što se tiče još jednog oblika suradnje, to isto želim reći javno, ja kao predsjednik hrvatske izvršne vlasti, hrvatske vlade, pozivam novu predsjednicu da nakon inauguracije svaki četvrtak kada vlada zasjeda odvojimo koliko god treba vremena. Stojimo potpuno na raspolaganju za razgovor ili informaciju predsjednici o tome što je Vlada radila u ove tri godine, što će raditi u slijedećoj godini i po čemu mi smatramo da je ova vlada dobra i da je puno bolja od prethodne dvije hrvatske vlade. Ali tu se mišljenja uvijek mogu razilaziti. Mi imamo svoje argumente i otvoreni smo za razgovor. Prema tome, taj poziv formalno upućujem ja i vrata su otvorena – rekao je Milanović prema audio zapisu objavljenom na internetskim stranicama Vlade RH.

Osvrnuo se i na želju predsjednice da preseli svoju rezidenciju u Visoku ulicu u Zagrebu.  – Što se nas tiče selidba može započeti odmah nakon inauguracije i tim bolje ako je u duhu štednje za koju se zalaže i naša Vlada – zaključio je predsjednik Vlade.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI