Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
POLITIKA
Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić čuvao je pokrovlje obiteljske kuće obitelji Brlenić (Foto: Živi zid)

Ivana Vilibora Sinčića ponovno privela policija

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić čuvao je pokrovlje obiteljske kuće obitelji Brlenić (Foto: Živi zid)

U Gornjem Knegincu kraj Varaždina je tijeku deložacija obitelji Zorana Brlenića. Sudski ovršitelj uz pomoć interventne policije ih izbacuje iz obiteljske kuće kako bi u posjed uveo banku Kovanica, kojoj Brlenići nisu mogli vraćati kredit. Kuću štite aktivisti Živog zida koji su se popeli u pokrovlje obiteljske kuće. Policija je nešto porije 11 sati ušla u kuću i počela iznositi aktiviste.

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić čuvao je pokrovlje obiteljske kuće obitelji Brlenić (Foto: Živi zid)

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić čuvao je pokrovlje obiteljske kuće obitelji Brlenić (Foto: Živi zid)

Živi zid je stigao je još jučer. Aktivisti su sinoć razmontirali stubište kako bi spriječili da se policija popne. Taktika im nije uspjela. Policajci su se ipak popeli i počeli su ih iznostiti. Donijeli su strunjaču i na nju bacaju one koji se odbijaju dragovoljno spustiti. Na intervenciji je 30-ak interventnih policajaca Policijske uprave varaždinske. Pripadnika Živog zida je 60-ak i interventnim policajcima viču ‘lopovi’, ‘žandari’, ‘pravo na dom’ i ‘živi zid’.   Policajci su prvog iz kuće iznijeli predsjedničkog kandidata Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, a prilikom njihova postupanja jedan od aktivista se ozlijedio – glavom je udario u gredu potkrovlja. Uskoro je i drugi iznesen krvave glave.  Živi zid na svom Facebook profilu iz minute u minutu prati tijek deložacije (POVEZNICA).

– Petar Conjar (desno) je policajac i dobar prijatelj Luke Brlenića, jednog od troje deložirane djece. Danas ga je po nalogu Banke Kovanice deložirao. I njega, i sestru i sedmogodišnjeg brata. Ne podržavajte monstruozni sustav, pretvorit će vas u hladnokrvne robote i plaćenike. Nema nikakvog opravdanja za današnji horor i deložaciju – objavili su uz fotografiju policajaca koji su se popeli u potkrovlje.

 

Svi aktivisti koji pokušavaju obraniti Brleniće od ovrhe isključili su telefone. Zato smo razgovarali s Ivanom Pernarom, jerdnim od najistaknutijih članova Živog zida koji u Varaždin nije išao jer je slomio nogu.

– Nije ovo ništa.  Glabalni bankarski sustav dolazi po svoje. Moramo se oduprijeti. Ono što se odavna malo-pomalo događa s državnom imovinom, sada se događa pojedincima, sve većem i većem broju. Samo što se to u slučaju države zove privatizacija ili monetizacija, a kod građana ovrha ili deložacija. Vidjet ćemo što nam tek slijedi. Varaju se oni koji glasuju za SDP i HDZ kad misle da glasaju za nekakve promjene. Te dvije stranke nisu alternativa jedna drugoj ni postojećem stanju, već su temelj ovakvog poretka – rekao nam je Pernar.

U prošloj godini u Hrvatskoj je bilo 9000 ovrha nad nekretninama. Za sada je tek dio njih jedino mjesto stanovanja ovršenih građana. Zbog zakonskih promjena Živi zid u tekućoj godini očekuje barem 30.000 novih ovrha nad nekretninama i i povećanje broja ‘uvođenja u posjed’, deložacija kakva je danas pogodila obitelj Brlenić u Gornjem Knegincu kraj Varaždina.

Živi zid - deložacija obitelji Brlenić (Foto Živi zid - FB (4) Živi zid - deložacija obitelji Brlenić (Foto Živi zid - FB (5) Živi zid - deložacija obitelji Brlenić (Foto Živi zid - FB (2)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI