Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
POLITIKA
Ivan Klarin (SDP): Goran Pauk ne govori istinu, Županija je ‘kriva’ za imenovanje Diane Vodanović

Ivan Klarin (SDP):
Goran Pauk ne govori istinu, Županija je ‘kriva’ za imenovanje Diane Vodanović

Šibensko-kninski SDP stao na stranu ‘pobunjenih’ zaposlenika Ekonomske škole u Šibeniku.

Ivan Klarin na konferenciji za novinare SDP-a (Foto H. Pavić) (4)

– Župan Goran Pauk ne govori istinu kada kaže da ravnateljicu Ekonomske škole Šibenik nije odabrao HDZ i da Županija nema većinu u školskom odboru te škole – reagirao je danas Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a, na izjavu župana Šibensko-kninskog Gorana Pauka, koji je za portal Šibenik.IN ustvrdio da v.d. ravnateljicu Ekonomske škole Dianu Vodanović nije postavio HDZ, već Školski odbor. – Pri izboru ravnateljice svi osim predstavnika Školskog odbora koje imenuje Županija kao osnivač, bili su protiv izbora Diane Vodanović za ravnateljicu Ekonomske škole Šibenik – kaže Klarin.
– Kod izbora ravnatelja kolektiv kompletne škole glasovao je za profesora Andreja Miloševića i usprotivio se imenovanju profesorice Vodanović ravnateljicom škole. Stoga je konačni izbor Diane Vodanović tipičan primjer kadroviranja lokalnog HDZ-a kojem je važniji politički izbor od volje učenika i zaposlenika Ekonomske škole Šibenik – tvrdi Klarin u današnjem priopćenju.
– Kao političar, ali i bivši učenik te škole, odbacujem tvrdnje lokalnog HDZ-a da u Ekonomskoj školi Šibenik već više od deset godina vlada kaos i da su svi međusobno posvađani. Iz osobnog iskustva, te tvrdnje moram odbaciti kao apsolutno neutemeljene, a izrečene su samo da bi opravdale kaos u imenovanju podobnih kadrova na čelne pozicije u šibenske škole. Situacija u Ekonomskoj školi nije nimalo bezazlena i svako daljnje marginaliziranje i politiziranje samo nanosi štetu toj ustanovi koja godinama gradi imidž eminentne obrazovne ustanove – navodi predsjednik ŽO SDP-a i saborski zastupnik, koji tvrdi da će se, u cilju zaštite učenika i zaposlenika Ekonomske škole u Šibeniku, obratiti i Vedranu Mornaru, ministru znanosti, obrazovanja i sporta.

 

>> Profesori masovno na bolovanju, traže smjenu ravnateljice

>> ‘Radna mjesta jesu ugrožena, pouzdano znamo za dvije opomene pred otkaz!

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI