Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA
Predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin (Foto: H. Pavić)

Ivan Klarin:
Analizirat ćemo greške, svatko od nas nosi dio odgovornosti

Predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin (Foto: H. Pavić)

Predsjednik stožera Ive Josipovića za Šibensko-kninsku županiju ‘nezadovoljan, ali ponosan’.

Ivan Klarin (Foto: Hrvoslav Pavić)

– Rezultati koje smo sinoć dobili su odraz demokratskog prava građana da svojom voljom biraju predsjednika. Iako su rezultati bili tijesni, oni su demokratski, legitimni i još jednom čestitam i HDZ-u i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović – rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ivan Klarin, SDP-ov saborski zastušnik, načelnik općine Tisno i predsjednik stožera Ive Josipovića za Šibensko-kninsku županiju.
Čestitajući HDZ-ovoj kandidatkinji, te zahvalivši biračima koji su glasovali za Ivu Josipovića, Klarin je istaknuo: – Ponosni smo na mandat Ive Josipovića, odradio ga je u skladu s demokratskim načelima, te je uspješno radio na pomirenju hrvatskog naroda. Osobno ću, kao član SDP-a i kao saborski zastupnik, poštivati novoizabranu predsjednicu, kojoj želim puno uspjeha u radu.
U Šibensko-kninskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović dobila je 33.876 glasova (59,07 posto), a Ivo Josipović 23.475 (40,93 posto). -Očekivali smo bolji rezultat na razini Županije, nismo zadovoljni dobivenim brojem glasova. Analizirat ćemo zašto se izgubilo, griješilo se i svatko od nas nosi dio odgovornosti – kazao je Klarin, istaknuvši da pobjedu HDZ-ove kandidatkinje u njegovu Tisnom ne shvaća osobno. – Čudno je što se u drugom krugu rezultat okrenuo na stranu HDZ-ove kandidatkinje. Zaključak je da su se glasovi iz prvog kruga koji su išla Ivanu Viliboru Sinčiću prelili u drugom krugu Kolindi Grabar Kitarović.
O jučer najavljenom izlasku u javnost s podacima koji će kompromitirati HDZ-ovce Gorana Pauka i Antu Kulušića, danas nije bilo ništa. – Kao saborski zastupnik dužan sam iznijeti u javnost kad od naših građana saznam za protuzakonite radnje. Ja ću to i napraviti, ali danas nije vrijeme za to – rekao je na kraju Klarin.

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI