Neovisni novinarski portal
6.8.2021.
POLITIKA
Đuro Glogoški, drugi dio: Milanoviću, idemo na detektor laži!

Đuro Glogoški, drugi dio:
Milanoviću, idemo na detektor laži!

Đuro Glogoški , veteranski lider iz Savske, tvrdi da premijer laže i poziva Zorana Milanovića da izađu na detektor laži, pa da se vidi tko govori istinu o susretu u Vladi. A uza sve, tvrdi i da nakon svega može samo očekivati svoju fizičku likvidaciju ?!!

Savska 66 - 28. dan prosvjeda (15)Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata i vođa prosvjednika iz Savske 66., obračun s predsjednikom Vlade, Zoranom Milanovićem, doveo je do usijanja. Novinarima je danas ponovio kako premijer laže kad tvrdi kako je Glogoški tražio prijem u Vladi, jer je poziv došao od Milanovića. Tko govori istinu, a tko laž, najbolje je provjeriti na detektoru laži, drži ljutiti veteran, bacajući novu rukavicu u lice šefu Vlade. Ako ni to ne prihvati, morao bi, smatra lider veteranske pobune, podnijeti ostavku. No, ni to nije sve, pa će u bujici optužbi na račun Zorana Milanovića i njegova tima, dobaciti i to da nakon svega  čemu je izložen može očekivati samo da ga likvidiraju!?

– Nakon ovoga, jedino što im preostaje jest moja likvidacija- tresnuo je pred novinare Glogoški, očigledno nedovoljno svjestan težine svojih olako izgovorenih  riječi. Smatra neviđenim napadom na sebe i svoju obitelj postupak ministra branitelja Predraga Matića koji je javno, na tabli, izračunao njegova primanja i obznanio kako je riječ o gotovo 25 tisuća kuna. Sljedeći korak, ogorčeno će Glogoški, može biti samo moja fizička likvidacija!

Od koga mu opasnost dolazi, i zašto bi objavljivanje njegovih primanja koja se alimentiraju iz državnog proračuna, predstavljala napad na Đuru Glogoškog i njegovu obitelj, zašto bi to bio korak do njegove likvidacije, to Glogoški nije ni znao ni htio objasniti. Poslužio se tek aluzijom na “tim” koji je u službi predsjednika Josipovića, a zna se tko su savjetnici u njegovom timu. Podsjetio je i na to da su uoči zadnjih parlamentranih izbora šef države, Sabora i Vlade unisono tvrdili kako su dio istog tima, a taj je tim zaslužan i za ovakav odnos prema braniteljima ( ?!)

Glogoški očito sebe već doživljava kao mučenika, žrtvu “nenarodne vlasti”, a to, kaže, nije ništa novo jer je hrvatski narod kroz svoju povijest već doživljavao ono što on danas prolazi. Valjda od iste “crvene aždaje”…

Prvi među veteranima utaborenim već tri mjeseca pred Ministarstvom branitelja, priprijetio je i ministru Predragu Matiću tužbom za klevetu i narušavanje privatnosti objavom podataka o visini njegovih primanja. Matić mu je odmah replicirao kako se ne radi ni o kakvoj kleveti jer su podaci koje je objavio u medijima apsolutno točni. Nema razloga da ti podaci budu tajni jer se radi o primanjima iz državnog proračuna, pa stoga javnost ima pravo znati- konstatirao je ministar.

Naveo je, također, da su primanja stopostotnih invalida od 25-30 tisuća kuna, dok je njegova plaća  kao ministra oko 19 tisuća kuna, a kao umirovljeni brigadir HV-a primao je mirovinu od 10 tisuća kuna.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI