Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
IZDVOJENO
Djelatnici Ekonomske škole: ‘Razočarani smo, Školski odbor nije riješio ništa!’

Djelatnici Ekonomske škole:
‘Razočarani smo, Školski odbor nije riješio ništa!’

Preko dvadeset djelatnika Ekonomske škole u Šibeniku, koji su već tri tjedna na bolovanju, poslali su nam priopćenje kojim reagiraju na odluke s jučerašnjeg zasjedanja Školskog odbora.

ekonomska

Reakciju dijela nastavnika i administrativno-tehničkog osoblja prenosimo u cijelosti:
Teško je opisati kako se osjećamo, mi, kako ste nas nazvali -„pobunjeni“ nastavnici Ekonomske škole Šibenik. Prosvjetna inspekcija je dokazala ono što već tjednima tvrdimo, a to je činjenica da v.d. ravnatelja Diana Vodanović djeluje protivno zakonu. Inspekcija je vratila „stari“ raspored sati. Inspekcija je naložila da se nastavni predmeti vrate profesorima koji su ih predavali, bez ikakvih dvojbi u stručnost kolega. V.d. Vodanović tada na oglasnu ploču stavlja, uz obavijest o stupanju „starog“ rasporeda na snagu, kao na stup srama, imena i prezimena kolegica koje ponovno proziva dovodeći u pitanje njihovu stručnost, tvrdeći da Prosvjetna inspekcija nije u pravu. U pisanom obliku i javno. Dakle, v.d. Vodanović i dalje nastavlja po starom i ne priznaje odluke nadređenih.
Istina, uspjeli smo se izboriti za vrlo bitne stvari, mnogi će pomisliti da je to sasvim dovoljno, ali nismo uspjeli riješiti uzrok svih problema, jer nemamo političku moć. Razočarani smo sjednicom Školskog odbora održanom u srijedu, 28. siječnja 2015., na kojoj nije učinjeno apsolutno NIŠTA! U percepciji školske stvarnosti predsjednika Školskog odbora Darka Smolića kriza je riješena, a da se nije ni očešalo o problem!  Proračunato slijep i gluh na sve što se proteklih tjedana događa u našoj Školi, na ovoj sjednici nije osjetio potrebu za „prepoznavanjem posebnog momenta“, kako je u svibnju 2014. opravdao smjenu tadašnjeg v.d. ravnatelja Andreja Miloševića. No u ovom je slučaju izostala nova, izvanredna točka dnevnog reda – razrješenje v.d. ravnatelja Vodanović. Unatoč njezinu protuzakonitom djelovanju, praznoj školi – bez učenika koji već tri tjedna podnose najveći teret cjelokupne situacije, otkazanom maturalnom plesu, prosvjedima roditelja i učenika, svakodnevnom spominjanju šibenske škole – slučaja kroz medije na nacionalnoj razini…
Školski odbor i dalje štiti v.d. ravnatelja. Zbog čega?!
Njihova odluka o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja ne rješava ništa! Isto su mogli učiniti i kasnije, puka formalnost. Na taj natječaj će se javiti i v.d. ravnatelja Vodanović, kako je i sama najavila.
Mi nismo na bolovanju zbog gripe, mi smo u ozbiljnom i akutnom stresu koji je prepoznao i sam župan Goran Pauk. Ali očito nije imao snagu utjecati na donošenje odluke o razrješenju.  Mi se bojimo v.d. ravnatelja Vodanović, bojimo se njezine  prijetnje upućene na našu adresu,  izrečene na sjednici Školskog odbora: „Sablje su naoštrene i izvučene! Kad se počne mahat s njima, padat će glave!“.
Kako je moguć povratak na radno mjesto koje v.d. ravnatelja Vodanović doživljava kao – bojno polje!
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI