Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
GOSPODARSTVO / IZDVOJENO / POLITIKA
Djelatnici Ekonomske škole: ‘Optužbe da manipulirano učenicima vrijeđaju naše poštenje i intelekt’

Djelatnici Ekonomske škole:
‘Optužbe da manipulirano učenicima vrijeđaju naše poštenje i intelekt’

Za danas najavljenog prosvjeda učenika i roditelja pred zgradom Županije nije bilo, što ne znači da uzavrele strasti u Ekonomskoj školi u Šibeniku miruju…
Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (1)
Djelatnici šibenske Ekonomske škole reagirali su na prošlotjedne izjave v.d. ravnateljice Diane Vodanović izrečene na njezinoj tiskovnoj konferenciji. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:
Potaknuti izjavama v.d. ravnatelja Ekonomske škole Šibenik Diane Vodanović izrečenim na konferenciji za novinare dana 22. siječnja 2015., želimo naglasiti da su nastavnici i ostali radnici Škole, kako je već pojašnjeno, u ozbiljnom stresu zbog cjelokupne mučne situacije u Školi, izazvane ponašanjem v.d. ravnatelja Diane Vodanović, koju još mučnijom čine njezine insinuacije da se manipulira učenicima – što nije istina.
Naglašavamo kako uzrok problema u Ekonomskoj školi Šibenik nije prof. Andrej Milošević , niti je on na bilo koji način poticao djelatnike ili učenike te sugerirao, prema riječima v.d. Vodanović, “bojkot” nastave. Navedena insinuacija v.d. Vodanović nas vrijeđa i omalovažava te dovodi u pitanje naše poštenje, integritet, intelekt i medicinsku dokumentaciju koja jasno ukazuje na naše zdravstveno stanje pruzrokovano njezinim “pedagoškim”djelovanjem. Zar broj od preko 20 ljudi na bolovanju ne govori više od riječi?
Sa svim našim problemima detaljno su upoznati i sindikat, i župan , i prosvjetna inspekcija, i ministar Mornar, te se nadamo da će institucije odgovorno obaviti svoj posao kako bi se ova situacija žurno riješila, prije svega na dobrobit  naših učenika.
Ovakvo javno blaćenje i sramoćenje djelatnika Ekonomske škole Šibenik od strane v.d. ravnatelja Diane Vodanović nije profesionalno, nije ljudski, a poznavajući njezin nastavnički rad, ne možemo se oteti dojmu da je upravo opisala vlastita “neradnička” iskustva.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI