Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
IZDVOJENO
Doček (foto H. Pavić)

Čeka se sljedeći doček:
uz pomoć Dubioze i ostalih Šibenik postao – zimovalište

Doček (foto H. Pavić)

Doček (foto H. Pavić)

Doček (foto H. Pavić)

Prije nego li svi zaborave na lanjski snijeg, odnosno lanjski led prilikom dočeka Nove godine na otvorenom na šibenskoj rivi, na ulicama i trgovima, šteta bi bilo ne zaključiti kako se radilo o jednoj od najuspješnijih takvih manifestacija u gradu. Posebno kada se zna kako su klimatski uvjeti te noći bili primjereniji pingvinima i polarnim medvjedima nego Dalmatincima, veliki broj ljudi na dočeku se može smatrati izvanrednim uspjehom, s kakvim se ove godine ne mogu podičiti uobičajene hvaljene hrvatske doček-destinacije (Dubrovnik i sl.).

Tome je, čini se, najvećim dijelom kumovao, za ovdašnje prilike, hrabar odabir glavnih zabavljača (Dubioza kolektiv, Elemental i dr.). Bilo je uistinu neobično u gradu vidjeti brojne posjetitelje iz BiH, Zagreba, Splita, Zadra i drugih hrvatskih gradova koji su na doček potegli – u Šibenik, unatoč uobičajenim katastrofičnim predviđanjima dijela šibenskih medija. Posebno su bili zadovoljni iznajmljivači apartmana u gradu, koji su o zimskom angažmanu donedavno mogli samo sanjati zimski san, pa su hitro morali nabavljati debele prekrivače, grijalice i tome slično.
Mnoštvo (foto H. Pavić)

Mnoštvo (foto H. Pavić)

Izgleda da su toga svjesni i u Gradu Šibeniku, koji su na sastanku s organizatorima pohvalili njihov posao.
Tako se gradonačelnik Željko Burić zahvalio direktoru TZ Grada Šibenika Dini Karađoli, izvršnom producentu Božićnih čarolija Željku Koloperu i voditelju Artim produkcije Hrvoju Jelkoviću.
– Odradili ste sjajan posao i pokazali da Šibenik može biti izvrsna zimska destinacija. Adventski sajam u Perivoju Roberta Visianija bio je pun pogodak i dobar temelj za ono što ćemo uređenjem cijelog parka nadograđivati i naredne godine. Broj posjetitelja na klizalištu do današnjeg dana prelazi 12 000, a to je najbolji dokaz uspjeha Organizacija dočeka Nove godine bila je vrlo kvalitetna i u trenucima dok su drugi gradovi odgađali doček na otvorenom, šibenski Dolac je unatoč vremenskim neuvjetima ponudio posjetiteljima odličnu atmosferu – zaključio je Burić.
Nadovezao se i Hrvoje Jelković.
– Prošlogodišnja organizacija dočeka Nove godine uvijek će mi ostati posebna jer ona predstavlja šibensku priču sa šibenskim bendovima koji su dobili svoje zasluženo mjesto, a ove godine Dubioza kolektiv je pokazala zašto je odabrana. Pričalo se o svemu osim o tome koliko je teško bilo dovesti Dubiozu u Šibenik. Nismo kreirali glazbeni događaj koji će privući mase i iza njega ne ostane ništa, naša strategija je dugoročna, a ova godina je pokazatelj da idemo prema cilju – kazao je on.
Dino Karađole, direktor ureda TZ Grada Šibenika, sosao je i da su u novogodišnjoj noći popunjeni gradski smještajni kapaciteti.
– U boljim vremenskim uvjetima, ugostitelji bi postigli bolju zaradu, no na to nismo mogli utjecati – rekao je Karađole.
Čeka se sljedeći doček.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI