Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
KULTURA
Skromni kulturnjaci zaključuju da je 2014. bila – više nego dobra!

Skromni kulturnjaci zaključuju da je 2014. bila – više nego dobra!

Iako je bila teška na svim ostalim područjima, godina koju ispraćamo u Šibeniku je bila jako dobra i plodna na kulturnom planu. Tako su uz pršut, sir i pečenu prasetinu zaključili šibenski djelatnici u kulturi na svom božićno-novogodišnjem domjenku koji je u utorak tradicionalno održan u Galeriji Matija – Studiju galerije Krševan.

Domjenak kulture (Foto H. Pavić) (4)

– Ova 2014. godina bila je bremenita u mnogočemu, ali što se tiče kulture u našem gradu mislim da bi se svi složili da je s obzirom na broj i kvalitetu programa  svake ustanove u kulturi ponaosob bila jako plodna i neću pretjerivati pa reći odlična, nego vrlo dobra.  U tom smislu bi zahvalila građanima ovoga grada, zbog kojih i postojimo, Gradu Šibeniku koji sve to plaća, Županiji i resornim ministarstvima. Zaista nismo doživjeli da bi nam bili odbijeni projekti i da nismo dobili novac, što je u današnje teško doba za svaku pohvalu i zahvalu. Također bi se zahvalila i našim medijima koji prate naš rad. Iz izložbe u izložbu, iz predstave u predstavu, iz događanja u događanje mediji nas prate i zahvaljujući njima smo poznati u regiji i u cijeloj državi, svako toliko smo zastupljeni u vijestima iz kulture u regionalnom dnevniku itd. – rekla je u ime domaćina Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije sv. Krševana.

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić uzvratio je zahvale kulturnjacima i obećao im svaku daljnju potporu u radu.

– Bez obzira na teška recesijska vremena, sve kulturne ustanove i ustanove u kulturi će uvijek dobiti ono što oni zaslužuju, jer bez kulture, bez njene prezentacije, bez oslonca na kulturu, na nacionalnu povijest, mi bismo bili neprepoznatljivi. Dakle, Šibenik u turizmu i u prezentaciji samog sebe unutar  naše domovine, a onda izvan granica, može biti poseban upravo onoliko koliko će to djelatnici u kulturi pokazati. Kultura je oslonac svega što imamo. Da je tome tako pokazala je tvrđava sv. Mihovila, zato jer je to bio spoj upravo naše kulture i turizma, kao i jedan mali detalj s otvaranjem našeg kazališta za koje se pokazalo da je to upravo ono što turisti traže,  kao i što su mi posjetitelji muzeja oduševljeni govorili da nisu znali da u Šibeniku postoji takva instutucija… Zato kažem  da će takve institucije koje mogu i žele prezentirati naš grad na ovakav način apsolutno uvijek imati potporu Grada – rekao je gradonačelnik Burić, zaželjevši svima sretan Božić i sretnu i još uspješniju Novu godinu.

Domjenak kulture (Foto H. Pavić) (3)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI