Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
Sport
Šibenska regata krstaša 15. put: ‘Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti’

Šibenska regata krstaša 15. put:
‘Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti’

Danas je predstavljen program spektakularne regate krstaša, koja će, u sklopu manifestacije Valovi Šibenika, biti održana u subotu, 6. prosinca.

Šibenska regata krstaša - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (1)

Predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Marin Paić, predsjednik JK Val (Foto: Hrvoslav Pavić)

„Šibenska regata krstaša, startat će u subotu, u 11 sati. Imat ćemo sličan broj posada kao i lani, dakle tridesetak, među njima i neke iz Italije, Slovenije, Švedske“, rekao je na današnjoj „presici“ Denis Marinov, predsjednik Regatnog odbora. Osim regate krstaša, u petak, 5. prosinca, biti će održano i Monotip klupsko prvenstvo JK Val, dok je nedjelja rezervirana za Kup Jadranske banke, finalnu monotip triple race regatu.
Šibenska regata krstaša, u sklopu trodnevne manifestacije Valovi Šibenika, biti će održana 15. godinu zaredom. „Najteže je sačuvati tradiciju, a Šibenska regata krstaša jest tradicija koja vraća ljude u staru jezgru“ rekao je u uvodnoj riječi gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, koji će tradicionalno, pucnjem iz topa, u subotu označiti start regate u 11 sati.

Šibenska regata krstaša - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (3)

„Kao i prijašnjih godina bit će tu niz događaja na šibenskoj rivi, pa će tako osim u onom sportskom dijelu, gledatelji uživati u sv. Nikoli koji će darivati djecu, Djedu Mrazu koji će skijati po moru, a bit će tu i defile Šibenske narodne glazbe, kao i povorka „Božićnih čarolija“. Neće nedostajati ni fine spize i glazbe. Samo se nadamo da će nas vrijeme poslužiti“, rekao je Marin Paić, predsjednik JK Val i čelni čovjek Organizacijskog odbora Regate.
Zoran Lučić predstavio je ovogodišnje dobitnike priznanja „Valovi Šibenika“, to su solinski ribari Srđan Vitez i Dragan Parađina, koji su u rujnu ove godine priskočili u pomoć jedrilici pored otoka Žirja, da bi stjecajem nesretnih okolnosti i sami, nakon 16 sati provedenih u moru, morali biti spašeni.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI