Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Zdravko Burazer u razgovoru s policajcem na osiguranju nedavnog prosvjeda radnika TLM-a (Foto: H. Pavić)

Propali pregovori u TPP-u:
Uprava ne može jamčiti plaće, sindikati najavljuju nove akcije

Zdravko Burazer u razgovoru s policajcem na osiguranju nedavnog prosvjeda radnika TLM-a (Foto: H. Pavić)
Predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer pred portom TLM-a  (Foto: H. Pavić)

Predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer pred portom TLM-a (Foto: H. Pavić)

Nakon prosvjeda i blokade porte TLM-a  radnicima Tvornice prešanih proizvoda u srijedu su isplaćene plaće za rujan, a u četvrtak su sindikati s Upravom pregovarali o plaćama za listopad. Dogovor nije postignut, a predsjednik Uprave Branimir Lepur podnio je ostavku.

Nakon sastanka predstavnika sindikata i Uprave TLM-TPP d.o.o. Hrvatski sindikat metalaca oglasio se priopćenjem za javnost.

 – Na zahtjev predstavnika sindikata da se jamči isplata plaće za listopad, najkasnije do Božića, predsjednik Uprave Branimir Lepur je, uz konstataciju da isto ne može zajamčiti, podnio neopozivu ostavku. Ostali članovi Uprave, Dragan Vlahov i Zoran Bračić  stavili su svoj mandat na raspolaganje ukoliko se plaća za listopad ne isplati do Božića. Sindikati očekuju odgovorno ponašanje vlasnika i traže osiguranje sredstva za isplatu neisplaćene plaće. U protivnom će sindikati nastaviti sa sindikalnim akcijama počevši od 24.prosinca 2014.godine. Nadalje, predsjednik Uprave jamči da će program restrukturiranja s financijskim podacima o izvršenim ulaganjima u TLM-u biti dostavljeni Ministarstvu gospodarstva najkasnije tijekom sutrašnjeg dana – stoji u priopćenju koje potpisuje Zdravko Burazer, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca.    

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI