Neovisni novinarski portal
27.2.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
NP Krka: Božićna priča uz snjegoviće od rabljene odjeće i oslikavanje lica

NP Krka:
Božićna priča uz snjegoviće od rabljene odjeće i oslikavanje lica

 

krka nova godina

– Nacionalni park „Krka“ i ove godine predblagdansko vrijeme provodi u ozračju radosnog duha Božića s djecom kroz druženje, pjevanje, ukrašavanje, darivanje i čestitanje u novoj Božićnoj priči. Veseli program započeo je će prigodnom radionicom izrade snjegovića kao simbola zime i njenih radosti. Snjegoviće djeca izrađuju od rabljenih odjevnih predmeta, ukrašavaju ih i nose kući za uspomenu. Cilj radionice je djecu poučiti da se određeni rabljeni predmeti mogu ponovno iskoristiti u različite svrhe čime se potiče razvoj kreativnosti i mašte –  kaže Katia Župan, rukovoditeljica  Odsjeka za odnose s javnošću u NP Krka.

Ove godine blagdanskom ugođaju pridonijet će i božićna vila, koja će djeci pročitati prigodnu priču i facepainting (oslikavanje lica) metodom oslikati ih ukrasima koji asociraju na Božić i zimu, nastavlja Katia Župan.

Nakon jučerašnjeg susreta s djecom u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu, te današnjeg u prostorijama Udruge Sv. Bartolomej u Kninu, sutra se sličnan događaj planira u (srijeda) , u 10:00 u Ispostavi JU „NP Krka“ u Skradinu.

Na koncu, evo i čestitke iz nacionalnog parka:

– Sretan Božić i vesele blagdane uz „Božićnu priču” želi vam Javna ustanova „Nacionalni park Krka”!

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI