Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
POLITIKA
Kolinda u Šibeniku: ‘Ne nudim vam učene fraze, nikakve floskule, nudim bolji život Hrvatskoj’

Kolinda u Šibeniku:
‘Ne nudim vam učene fraze, nikakve floskule, nudim bolji život Hrvatskoj’

Predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović na predizbornom skupu u Šibeniku u subotu je dočekalo prepuno gledalište Hrvatskog narodnog kazališta, gdje je uz ovacije optužila Vladu za pronevjeru i veleizdaju i najavila pobjedu na predsjedničkim izborima, kao i prosperitet i svekoliko blagostanje kada ona bude vodila RH.Kolinda Grabar Kitarović - predizborni skup u Šibeniku (9)

 

Pozdravli su je domaćini Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a, Goran Pauk, šibensko-kninski župan i predsjednik GO HDZ-a i Josipa Rimac, kninska gradonačelnica i članica Predsjedništva HDZ-a. Rimac se u svom obraćanju prisjetila skandala sa zastavom skinutom s kninske tvrđave, koju je ona 14. studenog u Vodicama poklonila predsjedničkoj kandidatninji Kolindi Grabar Kitarović kako bi je ona nakon izborne pobjede objesila na Pantovčaku.
– Možda ste mislili da neću. Ali nisam od onih koji ne govore sve ono što misle. Pisali su mnogo i o zastavi, o simbolu hrvatske pobjede, a nisu pisali o tome da sam napisala otvoreno pismo da žele 20. obljetnicu Oluje slaviti negdje drugdje, jer Knin im je mali. E nije mal! On je simbol hrvatske pobjede, simbol Domovinskog rata i simbol onoga trenutka kada je Tuđman poljubio zastavu. Zato ćemo mi imati svoju predsjednicu koja će 20. obljetnicu Oluje slaviti u Kninu i koja će poljubiti zastavu kada se bude dizala, a ne gledati samo sa strane kako se diže uz intoniranje lijepe naše – rekla je Josipa Rimac.Kolinda Grabar Kitarović - predizborni skup u Šibeniku (20)
Kolinda Grabar Kitarović u Šibenik je donijela pšenicu koju će simbolički zasijati i koja će pokazati kako će Hrvatska s njom na čelu ići prema blagostanju.
– Taj 28. prosinca ključan je datum, dragi prijatelji. Tada moramo jedinstveni, kao jedno biće izaći na izbore i promijeniti ovo stanje, preuzeti ponovno sudbinu naše Hrvatske u svoje ruke. A kakvo je stanje u Hrvatskoj sada ne mora nam govoriti Europska komisija i druge međunarodne institucije, koje nas svrstavaju u samo dno na ljestvicama razvoja.  Siromaštvo raste, nezaposlenost je 18 posto, svaka druga mlada osoba je nezaposlena, umirovljenici su izgubili dostojanstvo, braniteljima su oduzeli dostojanstvo. Sve sam to to vidjela dragi prijatelji kroz ove tisuće kilometara koje sam proputovala Hrvatskom kroz ova dva i pol mjeseca. Ono što sam željela je da moj program bude utemeljen na stvarnom životu u Hrvatskoj, na onome kako se danas živi i kako bi htjeli živjeti. Ne nudim vam nikakve učene fraze, nikakve floskule, nudim jednostavno bolji život u našoj voljenoj Hrvatskoj – rekla je Grabar Kitarović i pobrala ovacije.Kolinda Grabar Kitarović - predizborni skup u Šibeniku (15)
Ona drži da je Hrvatska danas u teškoj gospodarskoj, socijalnoj i vrijednosnoj krizi, za što je okrivila Vladu ‘koja već tri godine za redom ne radi apsolutno ništa nego samo promatra Hrvatsku kako propada’. – A dosadašnji predsjednik gospodin Josipović, koji je njegov odgovor na to? Kaže on ‘To je pravi put’. Oprostite, kuda? – pita predsjednička kandidatkinja HDZ-a.
– Mi to moramo zaustaviti, mi moramo Hrvatsku izvesti na put razvoja, prosperiteta i boljitka, onako kako je zamislio još naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, završiti posao koji smo započeli pod njegovim vodstvom i odvesti Hrvatsku u bolji život – grmila je pred oduševljenim mnoštvom Grabar Kitarović.

Obrušila se i na najavljenu monetizaciju autocesta, od koje će Vlada dobiti možda 19 milijardi kuna, te se pitala radi li se o veleizdaji.
– A 2014. godine je Hrvatska dobila 11 milijardi kuna iz kohezijskog, poljoprivrenog i ribarskog fonda. Koliko je od tih 11 milijardi iskorišteno? Nula kuna. Recite da to nije pronevjera toga novca, recite da to nije  veleizdaja hrvatskoga naroda – rekla je Grabar Kitarović.
–  To je samo jedan od primjera kako se moglo riješiti proračun. To je više od pola od tih 19 milijardi koje bi oni dobili od monetizacije autocesta, od toga što bi naše nacionalno blago dali strancima da upravljaju njime godinama i godinama. E pa neće ići! – rekla je Grabar Kitarović i pobrala još jedan dugi pljesak.
Za priče kako su predsjedničke ovlasti nedovoljne da se napravi sve što se treba napraviti rekla je da su čista obmana, da su Josipovićeva ‘isprika za nerad, nečinjenje, čuvanje vlastitog rejtinga, za nezamjeranje kukuriku koaliciji koja ga je ponovno kandidirala za predsjednika’.

Kolinda Grabar Kitarović - predizborni skup u Šibeniku (10)
 – Mislim da je došlo vrijeme da u Ured predsjednika dođe osoba koja ima snage i hrabrosti promijeniti to stanje koja zna, hoće i može i odgovorno tvrdim ta sam! – rekla je.
Za predsjedničke ovlasti drži da su sasvim dovoljne. Najavila je da će ih iskoristiti i ostvariti gospodarski rast i razvoj za bolji život u Hrvatskoj. – Proglasit ćemo isključivi gospodarski pojas na Jadranu i bit ćemo gospodari dijela Jadrana koji nam pripada – kaže Kolinda Grabar Kitarović.
Promijenit će poreznu politiku, koja više neće biti represivna, nego će stimulirati gospodarstvo, osigurat će socijalnu stabilnost, dostojan život građanima, brinuti se o svima, o umirovljenicima, braniteljima, o osobama s invaliditetom, o ljudima ljudi koji se ne mogu sami o sebi brinuti, o mladima… Pobrinut će se za nacionalnu sigurnost i obranu,
za vladavinu prava i odgovornu državnu upravu, obračunati se s korupcijom, voditi vanjsku politiku i diplomaciju za međunarodni ugled Hrvatske…
–  Poslat ćemo jasnu poruku da hrvatska vanjska politika vodi prvenstveno računa o hrvatskim nacionalnim interesima i da je ovo Hrvatska, a ne nikakva regija. Vratit ćemo mjesto Hrvatskoj koje zaslužuje među najvećim svjetskim silama, ali isto tako rješavati otvorena pitanja u susjedstvu – rekla je Grabar Kitarović i na kraju skupa zajedno s pripadnicima Mladeži HDZ-a na pozornici dizala iznad glave veliku hrvatsku zastavu i pjevala ‘Moja domovina’.Kolinda Grabar Kitarović - predizborni skup u Šibeniku (1)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI