Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA
A. Gotovina i K. Grabar Kitarović (foto: Facebook)

Kolinda Grabar Kitarović i Ante Gotovina na proslavi VP u Zadru:
Nimalo slučajan susret “u prolazu”

A. Gotovina i K. Grabar Kitarović (foto: Facebook)
A. Gotovina i K. Grabar Kitarović (foto: Facebook)

A. Gotovina i K. Grabar Kitarović (foto: Facebook)

HDZ ne odustaje od manipulacije Gotovinom. Valjda misle da je popularnost (generala) prijelazna. Pa bi, drže, druženje s generalom, i dao Bog njegova javna podrška HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji, itekako dobro došli uoči izbora. Samo, Ante Gotovina ne da se više zloupotrebljavati…

Danas se u Zadru, na proslavi 23. obljetnice 72. Bojne Vojne policije, predsjednička kandidatkinja „zajedničara“ Kolinda Grabar Kitarović, nimalo slučajno, srela nakratko s generalom Antom Gotovinom, no podršku kojoj se nadala, makar javno, nije od Gotovine dobila. Ali je dobila zajedničku fotografiju. I u tili čas je objavila na Facebooku i to pod sugestivnom egidom : susret starih prijatelja…
Pokušali su i novinari saznati hoće li najpopularniji hrvatski general HDZ-ovoj kandidatkinju dati podršku za predsjednicu države. No, u duhu njegova haaškog preobraćenja, smiren i jednostavan, Gotovina je tek rekao :
– Zašto bi davao podršku?Ja nisam u politici, ne bavim se politikom. Približavaju se izbori, i mi imamo kandidate, i to je demokracija. Demokracija je višestranačje, nije jednoumlje. Imamo više kandidata. Imamo i buduću, moguću predsjednicu. Ja to ne znam, to će građani odlučiti, svatko za sebe.
Ni ovog puta general Gotovina nije propustio kazati da se Hrvatska mora okrenuti budućnosti.
General je kratko i bez ambicije da arbitrira, prokomentirao novinarima i braniteljski prosvjed u Savskoj 66.
– To su naši branitelji. Oni imaju pravo reći što žele. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom smo ostvarili neovisnosti i slobodu.
Kratak susret, kurtoazni razgovor (A.G : Kako si? K.G.K.: Dobro. A ti? A.G. : Odlično, super.) i to je bilo sve. Za ministra obrane Antu Kotromanovića, Gotovinina suborca i prijatelja, Grabar Kitarović je uzurpirala proslavu, što nije uspio otrpjeti, pa je i u obraćanju sudionicima skupa, pripadnicima 72. bojne vojne policije HV-a trpko poručio: Ovo je vaš dan i nitko vam ga ne može pokvariti!
Ivi Josipoviću, aktualnom predsjedniku koji ide na izbore po drugi mandat, nije posebno smetalo što je njegova protukandidatkinja bila na zadarskoj proslavi Dana Vojne policije.
– Ako je bila pozvana, ja nemam ništa protiv toga- kratko je kazao, i podržao Gotovinu u njegovoj odluci da nikome od kandidata ne daje javnu potporu za nadolazeće predsjedničke izbore.
Ante Gotovina, HDZ-u unatoč, i dalje čuva distancu od politike i ne popušta pritiscima. Stranci koja ga je locirala, identificirala, uhitila i transferirala doista ne duguje ništa, osim možda prijezira spram njihova licemjerja.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI