Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
KULTURA / UKRATKO
Knjiz: istražne postupke provode Holmes, Poirot, Marple, Marlowe i Banić

Knjiz:
istražne postupke provode Holmes, Poirot, Marple, Marlowe i Banić

U vremenima Uskoka, istražnih radnji, jamčevina i pritvorskih jedinica, svoje istražne postupke će na Knjizu izvršiti i Poirot, Holmes i ostala družina elitnih svjetskih kriminalista.

knjizEto opet Knjiza, četvrtog po redu veselog natjecanja u poznavanju književnosti koje će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu. U vremenima Uskoka, istražnih radnji, jamčevina i pritvorskih jedinica, svoje istražne postupke će na Knjizu izvršiti i Poirot, Holmes i ostala družina elitnih svjetskih kriminalista.

– Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila potpuna u njoj mu se pridružuju i poznati istražitelji i detektivi Sherlock Holmes, Hercul Poiroit, gospođica Marple, Philipp Marlowe, Nikola Banić... slavna imena žanra čija popularnost ne jenjava među čitateljima širom svijeta. U potrazi će mu pomoći njegov slavni brk i naravno njegovi vjerni pomoćnici – natjecatelji. Najbolji će biti nagrađeni a svi skupa dobit će puno dobre zabave i smijeha, i naravno mogućnost da sudjeluju u potrazi – mame posjetitelje organizatori iz Modernih vremena.
Evo i rasporeda četvrtog Knjiza:
– 18. 12. u Splitu, Kavana Le Monde (Plinarska 6), u 21 sat
Voditelj: Marijo Glavaš
– 18. 12. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), u 20 sati
Voditeljica: Marina Petković
19. 12. u Zagrebu, Klub SC (Savska cesta 25), u 18 sati
Voditelj: Mario Kovač
– 19. 12. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), u 20 sati
Voditelji: Tamara Biro, Nikola Šubić i Edvard Lovrić
22. 12. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), u 20 sati
Voditeljica: Mirna Šmit
Najbolji će dobiti – knjige.
  – Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održava se jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova, po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu sudjeluju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu. Ulaz slobodan! – vele organizatori, a nešto više o Knjizu možete pročitati u tekstu na TRIS-u ili pak na sljedećim poveznicama:
 http://www.mvinfo.hr/najnovije-najave.php?ppar=8476
  https://www.facebook.com/events/1572203482992640/
  http://www.mvinfo.hr/najnovije-najave.php?ppar=8222
 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI