Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
POLITIKA
Ivan Klarin i Mirko Antunović (Foto H. Pavić)

Ivan Klarin i Mirko Antunović:
Josipa Rimac eliminira politički nepodobne

Ivan Klarin i Mirko Antunović (Foto H. Pavić)
Ivan Klarin i Mirko Antunović (Foto H. Pavić)

Ivan Klarin i Mirko Antunović (Foto H. Pavić)

Predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin i predsjednik gradske Gradske organizacije SDP-a Mirko Antunović  u današnjem priopćenju za javnost prozvali su gradonačelnicu Knina Josipu Rimac za političke obračune i dijeljenje otkaza političkim neistomišljenicima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: Gradonačelnica Knina sustavno eliminira političke protivnike, a takvo ponašanje ne uklapa se u demokratsko i civilizirano društvo. O njenom ponašanju svjedoči i niz otkaza koje gradonačelnica Rimac uredno servira svojim političkim neistomišljenicima. Na takav način ograničen je i razvoj Knina.

Nikola Lončar, kandidat za zamjenika gradonačelnika Knina na prošlim izborima, udaljen je sa svog radnog mjesta kao savjetnik u Razvojnoj agenciji šibensko-kninske županije. Za njegovo mjesto mijenja se potrebna struka, pa tako Nikola Lončar kao diplomirani agronom nije adekvatan kadar za savjetnika za poljoprivredu i okoliš, a sve kako bi se na njegovom mjestu angažirala osoba koja nema ni iskustva niti 90 posto potrebnih kvalifikacija, ali je očito politički podobna. Nikola Lončar kandidirao se na drugoj listi i to je u Kninu nedopustivo.

Slučaj Nikole Lončara samo je nastavak političkih progona svih koji se u Kninu usude suprotstaviti gradonačelnici Josipi Rimac.

Tako je, nedugo nakon izbora, ukidanjem Regionalne razvojne agencije  iz Knina protjeran Dario Šimić, kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima. Potom je, da stvar bude još gora, otkaz dobio Darijev otac Šimo u tvrtki Upravitelj Knin d.o.o.
Radi podržavanja „druge politike“ na „listi za odstrel“ bila je i Cecilija Tolo, bivša tajnica Grada. Tolo je gradonačelnica optužila za bliskost s Darijom Šimićem i proglašena je tehnološkim viškom. Na Službeničkom sudu ta tvrdnja nije mogla biti dokazana pa je Cecilija vraćena na posao.

Takvo sustavno eliminiranje političkih protivnika zabrinjavajuća je praksa, kojoj nije mjesto u demokratskom  i civiliziranom društvu te nas vraća laganim koracima unatrag. Razvoj Knina ograničen je dok mu je na čelu osoba koja se ne ustručava koristiti sva sredstva u njenoj moći da bi njezina pozicija ostala netaknuta, pa makar to značilo i stagnacija Grada Knina.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI