Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
KULTURA / REPORTAŽE / SCENA
Hipi bauk kruži županijom: Nakon Vodica, virus mira i ljubavi napao šibensku Gimnaziju

Hipi bauk kruži županijom:
Nakon Vodica, virus mira i ljubavi napao šibensku Gimnaziju

Duh Woodstocka sinoć se širio hodnicima Gimnazije Antuna Vrančića.

gavstock

gavstock

Kontaminacija je trenutačna, a inkubacija traje najviše sat vremena. Simptomi su zabrinjavajući i opasni po sistem – osoba se počne ponašati razdragano, širi ruke, sklapa oči, gotovo da pleše, širi pozitivnu energiju i voli sve i svakoga.
Pošast za koju se smatralo da je iskorijenjena još krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, pojavila se prvo u studenom u Gradskoj knjižnici Vodice, gdje je organiziran dvodnevni Vodicestock s glavnom temom „Kako je glazba mijenjala svijet“. Jučer je, pak, zabilježeno da je virus mira i ljubavi zarazio i učenike Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku, kada je točno u 18 sati otvoren GAVstock.
I sami iznenađeni zarazom protiv koje zasad nema cjepiva, gimnazijalci su prvo u hodniku svoje škole prikazali kratki film o hipi kulturi, da bi potom održali i power point prezentaciju o Woodstocku. Pa su tako, dok ih je tresla hipi groznica, saznali da se radilo o festivalu u američkoj zabiti na koji je došlo preko milijun ljudi. Da se tamo umiralo i rađalo. Da su se tamo, čini se, neki i drogirali, bilo je i seksa, bilo je kiše, nije bilo nereda, a iz nekog razloga nije bilo ni The Doorsa.
gavstock

gavstock

Ono što je reportere TRIS-a najviše razveselilo, idealno muško tijelo – kako smo saznali tijekom prezentacije – bilo je tada ono bez istaknutih mišića, budući da bi to asociralo na nasilje. Svoje smo proporcije, dakako, prepoznali u tome. Razveselio nas je i ponovni susret s Vojmirom Rošom šibenskim glazbenikom, hodajućom ekciklopedijom, čovjekom s milijun anegdota i predsjednikom ovdašnjeg ogranka HGU-a.
– Šibenik je u vrijeme Woodstocka bio središte rock-scene bivše države – naglasio je Roša, nabrajajući šibenske rock bendove iz toga doba, a i spomenuvši svoju omiljenu priču o koncertu tada slavnog škotskog benda Marmalade u Šibeniku, kada su im nepoznati anti-hipici na kombiju probušili sve gume.
Udarni dio GAVstocka bio je, dakako, onaj svirački. Nastupio je nedavni pobjednik “Vrane”, Filip Matić s bendom, koji je sasvim pristojno otprašio Floyde i Hendrixa, no naša naklonost pripala je Tajni Zorici, sitnoj pjevačici moćnoga glasa, koja nas je “kupila” već pri prvim taktovima Jefferson Airplanea.
Hipi viroza, koja je jučer zahvatila i dobar dio profesorskog auditorija, još ne pokazuje znakove epidemije, no nikad se ne zna. Lijeka nema, a ako vas zdrma, preporučuje se rock and roll…
gavstock

gavstock

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI