Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA / UKRATKO
H-Alter: Hrvatska šutnja (o TTIP-u)

H-Alter:
Hrvatska šutnja (o TTIP-u)

Premda se stanovništvo prebukirano raznim problemima ne može kriviti za manjak interesa za taj zakrabuljeni akt, ostaje porazna činjenica da se, izuzev malobrojnih, rijetko koji hrvatski političar zna jasno izjasniti svoje stajalište o TTIP-u, vladajuća družina o tome šuti, a tzv. glavni mediji tu temu zaobilaze naširoko.
Trojanski TTIP (izvor: https://stop-ttip.org)

Trojanski TTIP (izvor: https://stop-ttip.org)

– Protivnici TTIP-a upozoravaju kako je riječ o nepopravljivom dokumentu koji će uvjetovati dugoročno srozavanje standarda i regulacija EU-a po pitanju sigurnosti hrane, okoliša, zdravstva te radničkih prava, a korporacije faktički staviti na razinu demokratski odabranih predstavničkih tijela u državama članicama… – stoji među ostalim u tekstu Hrvoja Šimićevića na H-Alteru.

Naime, o tzv. Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP) bruji svjetska javnost, odavno se priređuju prosvjedi diljem Europe kroz inicijativu nazvanu STOP TTIP, no ne i u Hrvatskoj. Premda se ovdašnje stanovništvo prebukirano raznim problemima ne može kriviti za manjak interesa za taj zakrabuljeni akt, ostaje porazna činjenica da se, izuzev malobrojnih, rijetko koji hrvatski političar zna jasno izjasniti svoje stajalište o TTIP-u, vladajuća družina o tome šuti, a tzv. glavni mediji tu temu zaobilaze naširoko.
Ipak, nešto više u svemu pročitajte i u tekstu na H-Alteru,  u intervjuju s europskom parlamentarkom Ska Keller na portalu Forum.tm ili u nedavnom tekstu na Trisu.

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI