Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
UKRATKO
Četiri dana besplatne šetnje po utvrdi sv. Mihovila i još ponešto

Četiri dana besplatne šetnje po utvrdi sv. Mihovila i još ponešto

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: Muzej grada Šibenika)

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: TZ Šibenik)

– Za sve Šibenčane i njihove goste organizirali smo besplatan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila na prvi dan zime 21. prosinca, a dane otvorenih vrata produžujemo i na 29., 30. i 31. prosinac kada će ulaz na Tvrđavu također biti besplatan! – javlja Vera Jergović iz Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava pri Muzeju grada Šibenika.

Inače, tvrđava je u zimskom periodu za dnevne obilaske otvorena svakodnevno od 9 – 16 sati, osim blagdana, pa se neće moći posjećivati, primjerice, na Božić ili 1. siječnja 2015. godine.
– Zahvaljujemo svim članovima Kluba prijatelja Tvrđave sv. Mihovila što su nam u prvoj godini rada ukazali povjerenje te im bez naknade produžujemo članstvo i na 2015. godinu. Članovi Kluba prijatelja ostvaruju razne pogodnosti tokom cijele godine, kao što su posebni popusti na cijenu ulaznica za večernja događanja u organizaciji Tvrđave i cjelogodišnji besplatan dnevni obilazak Tvrđave. U 2015. godini za članove Kluba pripremamo i brojna druga iznenađenja – kaže Vera Jergović.
Osim što će na zimski solsticij moći bez plaćanja na tvrđavu, posjetitelji mogu dobiti i dvije godišnje članske iskaznice za cijenu jedne, vabe s utvrde.
 – Nadalje, povodom božićno novogodišnjih blagdana svi koji se učlane u Klub prijatelja Tvrđave do 31.01.2015. godine ostvaruju posebnu pogodnost dobivanja dvije članske iskaznice za cijenu jedne. Cijena jednogodišnje članarine iznosi 50 kn. Članske iskaznice prodaju se na blagajnama Tvrđave i u Muzeju grada Šibeniku u uredovno radno vrijeme – nastavlja V. Jergović.
Podsjetimo, šibenska utvrda je u Hrvatskoj proglašena za ‘Kulturnu atrakciju godine 2014.’.
– Odlični rezultati posjeta se bilježe i u postsezoni. U studenom je tako tvrđavu obišlo preko 1000 posjetitelja – veli Vera Jergović.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI