Neovisni novinarski portal
25.4.2024.
KULTURA
‘Bajka o sreći’: Nova premijera HNK u Šibeniku

‘Bajka o sreći’:
Nova premijera HNK u Šibeniku

Dječja predstava, nastala prema djelu Izabele Degorske, premijernu će izvedbu doživjeti u četvrtak, 18. prosinca.

kazaliste

U tijeku su završne probe u HNK u Šibeniku dječje predstave „Bajka o sreći“ čija je premijera u četvrtak, 18. prosinca 2014. u 19 sati. Dan kasnije, u petak, 19. prosinca, predstava će biti odigrana za djecu šibenskih vrtića, a u subotu, 20. prosinca s početkom u 10.30 sati, najavljena je i jednu izvedbu u slobodnoj prodaji. Prvo gostovanje izvan matične kuće dogovoreno je u Tisnom, 23. prosinca.
„Bajku o sreći“ režirat će Pero Mioč, koji je i preveo tekst s poljskog, za scenografiju je zadužena Sara Lovrić Caparin, a glume Anđelko Babačić, Franka Klarić, Lora Pavić, Hana Krnić, Nikolina Lambaša, Denis Borna Bumbak, Katarina Krnić i Martina Silov.
Izabela Degorska, autorica teksta, neovisna je poljska novinarka, scenaristica, filmska djelatnica i spisateljica. Kao dramaturginja debitirala je 2002. godine baš  tekstom „Bajka o sreći“, koji je nagrađen godinu dana ranije na Natječaju za dramska djela namijenjena djeci i mladeži u organizaciji Centra za dječju umjetnost iz Poznanja. Od te godine to djelo ne silazi s redovitih repertoara poljskih i inozemnih profesionalnih kazališta za djecu, a neizostavni je dio repertoara stotina amaterskih i dječjih  kazališta. Točan broj premijernih izvedbi ovoga djela u Poljskoj još nije utvrđen, a izvođenje u Šibeniku bit će mu hrvatska praizvedba.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI