Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
POLITIKA
Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru se riješila zastave koju joj je poklonila Josipa Rimac (Foto: Facebook profil predsjedničke kandidatkinje)

‘To’ neće visiti na Pantovčaku:
Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru se riješila zastave

Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru se riješila zastave koju joj je poklonila Josipa Rimac (Foto: Facebook profil predsjedničke kandidatkinje)

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a u Vukovaru je udruzi Žene u Domovinskom ratu predala zastavu koja je u petak njoj u čast skinuta sa kninske tvrđave i koju joj je na stranačkom motivacijskom skupu u Vodicama poklonila gradonačelnica Knina i potpredsjednica HDZ-a Josipa Rimac.

Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru se riješila zastave koju joj je poklonila Josipa Rimac (Foto: Facebook profil predsjedničke kandidatkinje)

Brigo moja prijeđi na drugoga – Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru se riješila zastave koju joj je poklonila Josipa Rimac (Foto: Facebook profil predsjedničke kandidatkinje)

Predsjednička kandidatkinja  Kolinde Grabar Kitarović  tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru posjetila je udrugu Žene u Domovinskom ratu i predala zastavu skinutu s kninske tvrđave.

– Zastavu hrvatske snage i pobjede s kninske tvrđave, kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja, poklanjam vukovarskoj Udruzi “Žene u Domovinskom ratu”. Obećajem da ću sav svoj autoritet buduće predsjednice Republike Hrvatske usmjeriti ka tome da se zločinci koji i danas slobodno šetaju Vukovarom napokon izvedu pred sud i odgovaraju za zločine koje su počinili.  Ako je itko zaslužio ovu zastavu, ovaj simbol pobjede, zaslužile ste vi, Sunčice, hrabre žene Vukovara. Hvala vam! – napisala je Kolinda Grabar Kitarović na svom službenom Facebook profilu uz fotografiju trenutka primopredaje zastave.

Josipa Rimac u petak je na stranačkom motivacijskom skupu u Kulturnom centru u Vodicama predala Kolindi Grabar Kitarović (POVEZNICA ) zastavu koju su tog jutra skinuli sa kninske tvrđave. – Želim da ova zastava s kninske tvrđave, koja je jutros skinuta tebi u čast, bude izvješena na Pantovčaku kao simbol tvoje i naše zajedničke pobjede – rekla je kninska gradonačelnica i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac i predala zastavu. – Neka to visi na Pantovčaku kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede! – dodala je a 400 okupljenih HDZ-ovaca je pljeskalo.

– Treba nam ova trobojnica da nas okupi da se prisjetimo s kojim smo zanosom krenuli u stvaranje države i sad s istim zanosom krenimo nastaviti, završiti posao koji je počeo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, krenimo povesti našu Hrvatsku u blagostanje zajedno, zajedno za bolju Hrvatsku – rekla je tada Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon bure koja se digla zbog stranačke zloupotrebe simbola pobjede u Domovinskom ratu Kolinda Grabar Kitarović zaključila je da joj zapravo ne treba zastava koja je skinuta njoj u čast i odlučila je da neće ni pokušati ispuniti želju Josipe Rimac i objestiti ‘to’ na Pantovčak.

Kolinda Grabar Kitarović sa zastavom skinutoj s tvrđave njoj u čast i šibensko-kninski HDZ-ovci (Foto: HDZ)

Kolinda Grabar Kitarović sa zastavom skinutoj s tvrđave njoj u čast i šibensko-kninski HDZ-ovci (Foto: www.hdz.hr)

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI