Neovisni novinarski portal
21.4.2021.
SCENA
Robert plant i Jimmy Page (Foto: Wikipedia)

Tabloidna stvarnost:
Led Zeppelin i milijarda izmišljenih dolara

Robert plant i Jimmy Page (Foto: Wikipedia)

Nije bilo Bransona, milijarde dolara, ugovora ni privatnog aviona. The Mirror je uklonio izmišljenu vijest, oni koji su prepisali od njega – nisu.

Robert plant i Jimmy Page (Foto: Wikipedia)

Robert plant i Jimmy Page (Foto: Wikipedia)

Kako je lako zaboraviti na tabloidnu iluziju u kojoj živimo i bez ikakvog vidljivog razloga odlučiti uzeti stvari zdravo za gotovo. Robert Plant valjda odaje dojam „ozbiljne“, stoga danas medijski nezanimljive javne osobe, pa tko bi izmišljao vijesti o njemu?! The Mirror, eto tko bi.
Pjevač Led Zeppelina je, na zgražanje Jimmyja Pagea i Johna Paula Jonesa i Bonhama mlađeg, rasparao ugovor vrijedan prvo pola milijarde, zatim milijardu, a na kraju je kompromisno uglavljena cifra od 800 milijuna dolara. Ugovor mu je u ruke turnuo luckasti milijarder Richard Branson, koji je za te pare zahtijevao 35 koncerata Zeppelina u tri grada, a za tu bi im svrhu posudio i vlastiti avion „The Starship“. U avionu bi iz grada u grad, zajedno s bendom, letjeli i fanovi poprilično dubokog džepa.
Laž od prve do zadnje, koju su u The Mirroru pokušali prikriti majkom svih izvora – „neimenovanim izvorom“. Na vijest su se zakačili svi svjetski mainstream mediji, uključujući i hrvatske, a većina ih u internetskim arhivama i dalje čuva tu vijest, bez obzira što ju je uredništvo Mirrora već eliminiralo s portala.
Robert Plant je na sve imao samo nezainteresirani kratki komentar: „Smeće!“ i nastavio koncertno promovirati solo album „Lullaby and… The Caeseless Roar“. Jedina istina u vezi s Zeppelinina u 2014. jest objavljivanje prvih pet remasteriranih albuma.

Svaku primisao o povratničkoj turneji, Robert Plant odlučno je odbacio još u svibnju u intervjuu Rolling Stoneu. „Takva bi turneja nekim ljudima napunila džepove i predstavljala bi samu srž onoga što prezirem u svijetu stadionskog rocka. Okruženi smo ljudima koji bi najradije zapalili naše duše. Mi nismo džuboks!“, rekao je tada i proširio teoriju: „Znate li zašto su Eaglesi opet na turneji, iako su rekli da više nikad neće? Ne zbog novca, već zato što im je dosadno! A meni nije…“
Što se reuniona Led Zeppelina tiče, koncert iz 2007. u O2 Areni u Londonu ostaje zasad posljednji, ma što god Mirror idućih dana objavio.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI