Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO

Snažni potresi pogodili Kinu i Japan

U snažnom potresu koji je u subotu pogodio jugozapadni dio Kine poginule su, kako javlja HRT, najmanje četiri osobe, a ozlijeđeno je više od 50, dok je u Japanu broj ozlijeđenih u potresu porastao na 39.

U snažnom potresu koji je u subotu pogodio jugozapadni dio Kine poginule su,kako javlja HRT, najmanje četiri osobe, a ozlijeđeno je više od 50, dok je u Japanu broj ozlijeđenih u potresu porastao na 39.

Potres jakosti 6,3 stupnja pogodio je područje 30 kilometara od tibetanskog grada Kangdinga u planiniskim područjima pokrajine Sečuan, javila je kineska novinska agencija Xinhua. Oštećeno je ili uništeno više od 25 tisuća domova u kojima je živjelo oko 80.000 ljudi. Lokalne vlasti dosad su evakuirale oko šest tisuća stanovnika. Šest od 54 ozlijeđene osobe su u kritičnom stanju, objavile su vlasti.
U Japanu u potresu jakosti 6,7 stupnjeva po Richteru ,koji je pogodio središnji dio zemlje, ozlijeđeno je najmanje 39 osoba. Na sjevernom dijelu prefekture Naganao, prema televizijskim snimkama, deseci zgrada urušili su se nakon potresa koji je pogodio zemlju u subotu navečer. Stotine stanovnika evakuirane su a potres je izazvao prekid opskrbe strujom i vodom.
Epicentar je bio na dubini od deset kilometara sjeverno od Nagana, 280 kilometara sjeverozapadno od Tokija, objavio je japanski seizmografski zavod.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI