Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA
Kolinda Grabar Kitarović predstavila program za Pantovčak: Neću se libiti lupiti šakom o stol predsjedniku vlade…

Kolinda Grabar Kitarović predstavila program za Pantovčak:
Neću se libiti lupiti šakom o stol predsjedniku vlade…

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, predstavila je i službeno svoj izborni program za Pantovčak. Obećala je raditi na korist svih građana, a ne političkih elita, a prvi potez će joj biti sazivanje izvanredne sjednice vlade zbog teškog gospodarskog stanja u zemlji

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović predstavila je i službeno svoj predsjednički program pod motom “Za bolju Hrvatsku”. Obećala je raditi na korist svih građana, a ne na daljinski upravljač, neće se, najavljuje, libiti lupiti šakom o stol predsjedniku vlade niti pozvati na odgovornost bilo kojeg ministra. Njezin program je gospodarski oporavak zemlje, socijalna stabilnost, nacionalna sigurnost i obrana, vladavina prava i pravna sigurnost, vraćanje ugleda Hrvatskoj u Europi i svijetu.

Kolinda Grabar Kitarović - fotografija sa službenog Facebook profila predsjedničke kandidatkinje

Kolinda Grabar Kitarović – fotografija sa službenog Facebook profila predsjedničke kandidatkinje

– Naša zemlja je u dubokoj krizi, Hrvatska ide u krivom smjeru. Ima nesposobnu i neučinkovitu Vladu, te predsjednika koji u proteklih pet godina nije učinio ništa da se u Hrvatskoj danas bolje živi. Dosta je bilo pesimizma i malodušja. Treba nam novo hrvatsko zajedništvo, optimizam, nova radna energija i gospodarski rast. Neću dopustiti novi egzodus iz Hrvatske, trebamo ovdje svi dobro živjeti od svog rada- kazala je, obećavajući raditi za dobro građana a ne političkih elita.

Kolinda Grabar Kitarović drži da Hrvatskoj ne treba ni novi Ustav ni “Druga republika” jer Hrvatska ima čvrste temelje stvorene u Domovinskom ratu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom. Prijedlog aktualnog predsjednika Ive Josipovića za ustavne promjene naziva obmanom kao što je i njegova “Nova pravednost”, jer u pet godina mandata Josipović nije učinio ništa, i ostat će zapamćen samo po tome da o bitnim pitanjima kad god je trebalo svoj stav nije imao. Ali, kada ona dođe na vlast sve će biti bitno drugačije, a njezin će prvi potez biti da sazove izvanrednu sjednicu vlade zbog teškog gospodarskog stanja u zemlji, za što će se pozvati na svoj ustavni autoritet.

Najavljuje gospodarski rast kao prioritet i poticanje poduzetništva jer je ono pretpostavka za nova radna mjesta, a nesposobnost ove vlade da povuče sredstva iz eurospkih fondova smatra ravnom pronevjeri. Borba protiv korupcije, na koju nema tolerancije, bit će kontinuirana, a ne samo predizborna, obećala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a. Dakako, Hrvatskoj će vratiti i izgubljeni međunarodni ugled i osigurati joj mjesto kakvo joj doista pripada u međunarodnoj zajendici. A jedan od najvažnijih zadataka “prve dame” bit će pomoć Hrvatima u BiH jer je to ustavna obveza RH.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI