Neovisni novinarski portal
2.3.2021.
KRONIKA 112
Akcija protiv smiljocida – ‘pala’ tona i pol smilja ubranog na Cresu i Dugom otoku

Akcija protiv smiljocida – ‘pala’ tona i pol smilja ubranog na Cresu i Dugom otoku

Puna vreće smilja - otkupna cijena je deset kuna po kilogramu (Foto: H. Pavić)

Puna vreće smilja – otkupna cijena je deset kuna po kilogramu (Foto: H. Pavić)

Akcija policije i inspektora zaštite okoliša koja je pokrenuta prije dva dana donijela je prve rezultate, odnono prvu tonu i pol zaplijenjenog nezakonito ubranog smilja. Kako javlja policija, jučer oko 18,30 sati policijska ophodnja iz Cresa je tijekom obilaska trajektnog pristaništa Porozina zatekla 28-godišnjeg hrvatskog državljanina. a u njegovom teretnom vozilu ogulinskih registracijskih oznaka je pronađeno 46 vreća s ukupno, ni manje ni više nego – 666 kilograma ‘zavičajne biljne vrste biljke smilje’.

– Drugo teretno vozilo, vukovarskih registracijskih oznaka u suradnji s policijom iz Cresa zaustavila je opatijska policija sinoć oko 20,05 sati na području Ike. U ovom vozilu zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti do 45 godina kod kojih je pronađeno još 30 vreća s ukupno 686 kilograma smilja. Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja policija je saznala da je ukupna količina od 1.352 kilograma pronađenog i oduzetog smilja ubrana na pašnjacima otoka Cresa – vele policajci.
Inače, dan ranije je ujutro zadarski policajci su oko 7 sat na trajektnom pristaništu na Liburnskoj obali u Zadru zatekli su dvojicu muškarca pri izlasku iz trajekta u dobi od 22 i 26 godina te četiri žene u dobi od 21, 31, 27 i 51 godinu s kombijem u kojem se nalazilo 25 vreća s oko 250 kilograma smilja za koje se sumnja da su ga neovlašteno nabrali na području Dugog otoka.

Smilje im je oduzeto, dodaju u poliiciji.

Nije poznato što policija ima namjeru učiniti sa zaplijenjenim smiljem.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI