Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
POLITIKA
Šibenski SDP: Križanje na Baldekinu kao spomenik nesposobnosti HDZ-ove vlasti

Šibenski SDP:
Križanje na Baldekinu kao spomenik nesposobnosti HDZ-ove vlasti

Na današnjoj konferenciji za novinare SDP je prozvao gradske vlasti zbog izgradnje semaforiziranog križanja na Baldekinju. SDP-ovci i dalje tvrde da je njihov projekt rotora brži, sigurniji i jeftiniji.

SDP - Konferencija za novinare 20. listopada 2014 (Foto: H. Pavić)

Joško Šupe, Franko Vidović i Josip Belamarić na konferenciji za novinare GO SDP-a (Foto: H. Pavić)

  – Osim što je rotor brži i sigurniji, on je i jeftiniji. Jeftiniji je i zato što kod rotora nema troškova održavanja semafora, a ovo križanje koje se gradi će biti skuplje i zato što se radi na kredit, kao i sve što ova gradska vlast radi na kredit. Uostalom, i gradonačelnik javno govori da je njegov model razvoja grada Šibenika temeljen na financiranju putem kredita, a vrijeme pokazuje gdje nas je doveo taj model. Međutim tu se neće stati. Najavljuje se podizanje još 30 milijuna kuna kredita za Poljanu, a koliko vješto barataju s kreditima vidi se i na pozivu na sjednicu Gradskog vijeća u četvrtak, koja se saziva tek radi dva broja, gdje gradska vlast nije bila u stanju ispuniti zahtjev za kredit nego se mora sazivati sjednica vijeća po hitnom postupku. Rezultat svega je da ćemo pored dva spomenika iz naše povijesti na Baldekinu, uz spomenike Draženu i braniteljima, imati i spomenik nesposobnosti aktualne gradske vlasti u vidu semaforiziranog križanja, rekao je Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću.
Bivši dogradonačelnik Šibenika i predsjednik GO SDP-a Franko Vidović dodao je da kako se nakon godinu i pol dana HDZ-ove vlasti vidi samo da se Grad se kreditno zadužio za 60 milijuna kuna, što je više od četvrtine godišnjeg proračuna.
– Gradska vlast očito ne ide u dobrom smjeru, nego u principu, zadužuje našu djecu. Nije model razvoja Šibenika da se dižu krediti i da se nakon toga izvode projekti. Na kraju krajeva, u četiri godine prethodne vlasti, nije podignut ni jedan kredit – rekao je Vidović.
On tvrdi da se  gradski proračun ne puni ni približno onako kako bi trebalo i kako gradska vlast tvrdi.

– Novca nedostaje unatoč podizanju cijene komunalne naknade, a mi smo upozoravali da za takvo opterećenje građana nije bilo potrebe. Očito je da novca fali, ali očito je i da ova vlast, na žalost, izgubila smjer, odbacujući strategiju razvoja grada koja je donesena konsenzusom u Gradskom vijeću, na kojoj je radilo sto i više gospodarstvenika i ljudi iz svih sfera društva – rekao je Vidović.

Bivši dogradonačelnik je zamjerio sadašnjoj vlasti što je odustala od širenja plaže Banj i gradnje marine u TEF-u. Investitora za hotel, kaže, ne može se naći, a za marinu je dovoljno raspisati koncesiju. Na kraju je Vidović čestitao tvrđavi sv. Mihovila na zasluženoj tituli kulturne atrakcije godine. 

– Želio bih u prvom redu čestitati građanima Šibenika, jer oni su ti koji su zajedno s EU ponijeli teret projekta tvrđave sv. Mihovil,  svim ljudima koji su u projektu sudjelovali, na čelu s arhitektom Tomislavom Krajinom, a gradonačelniku Buriću koji se zdušno trudio da taj projekt što više ocrni tijekom kampanje, kao i cijelom HDZ-u, njima mogu jedino čestitati na najnovijem zaduženju od 20 milijuna kuna – rekao je Vidović.

Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović (Foto: H. Pavić)

Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović (Foto: H. Pavić)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI